Det svenske esset falt stygt i onsdagens utforrenn, da hun kom skjevt inn før det siste hoppet og mistet kontrollen i det 60 meter lange svevet.

I målområdet så gullfavoritten Lindsey Vonn skrekkslagen ut.

- Aldri sett noe verre
- Hun kunne ha slått seg i hjel. Så nære er det, sier Anjas pappa Anders Pärson ifølge Aftonbladet.

Pärson hadde nest beste tid på samtlige mellomtider før det gikk fryktelig galt helt på slutten, og gikk med all sannsynlighet glipp av OL-sølv.

- Jeg har tårer i øynene. Jeg har aldri sett noe verre. Spørsmålet er hvordan hun føler seg i knærne - hun kommer til å være skikkelig skamslått, sier den tidligere stjernealpinisten Pernilla Wiberg til SVT.

Pärson slo seg så kraftig at det er tvilsomt om hun får med seg flere OL-renn.

- Ikke brukket noe
- Hun kom litt for høyt ut i hoppet. Det var årsaken til at hun falt, men heldigvis ble hun ikke alvorlig skadet. Undersøkelser viser at hun ikke har brukket noe, men hun fikk seg en skikkelig smell i låret, sa pappa Anders Pärson etter å ha snakket med datteren, ifølge NTB.

- Hun slo både øverste del av lårmuskelen og også setemuskelen temmelig kraftig.

Han så ikke selv fallet, som i utgangspunktet lignet mye på fallet som satte Aksel Lund Svindal utenfor så å si hele 2008-sesongen, men Pärson var heldig og kom fra uhellet uten alvorlige skader.

Medaljekandidat
Likevel vil det ta tid for henne å få behandlet muskelskaden i låret, og både svenske journalister og andre eksperter er tvilende til om det kan bli flere OL-renn på henne.

Det virker i alle fall helt klart at torsdagens superkombinasjon i Whistler Creekside kommer til å gå uten Anja Pärson. Den svenske alpinisten ble regnet som medaljekandidat i alle alpine øvelser i Vancouver.

Lindsey Vonn endte til slutt opp som gullvinner i kvinnenes utforrenn. Les også: Fra smertehelvete til OL-gull

(©NTB/Nettavisen)