RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anken avvist, Sundby beholder bronsen

Foto: STEFAN WERMUTH
Sist oppdatert:
Russland kom ingen vei med protesten.

Appellkommisjonen i FIS har avvist den russiske anken, som ble sendt inn etter at Martin Johnsrud Sundby kun ble tildelt en advarsel for å hindre Maxim Vylegzjanin på uregelmessig vis i helgens skiathlon.

Det betyr at Martin Johnsrud Sundby beholder OL-bronsemedaljen.

Spørsmålet er om det stopper her.

Russlands skipresident Jelena Välbe har tidligere uttalt at man om nødvendig vil ta saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det ble protestert umiddelbart etter rennet, men juryen lot nordmannen slippe med en skriftlig advarsel. Han fikk beholde tredjeplassen.

- Juryen fant at Sundby hadde brutt en regel ved at han krysset over i gal korridor i innspurten. Han var skyldig i et regelbrudd, men straffen for det kan variere fra muntlig advarsel til skriftlig i verste fall diskvalifikasjon, forklarte Ulvang.

- For å diskvalifisere må regelbruddet ha konsekvens for sluttresultatet, og juryen var av den mening at Martin ville vært først uansett. Dermed ble konklusjonen en skriftlig advarsel.

Søndag kveld fikk Martin Johnsrud Sundby for øvrig utdelt bronsemedaljen sin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere