RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker Egeberg-dommen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Idrettsstyret med idrettspresident Tove Paule i spissen anker avgjørelsen i Egeberg-saken

Saken som omhandler tidligere generalsekretær i Norges idrettsforbund Ivar Egebergs avgang har tatt en ny vending. Idrettsstyret har enstemmig vedtatt at de anker Oslo tingretts avgjørelse i saken mellom den tidligere generalsekretæren og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

- Egeberg ansvarlig
- Anken er først og fremst av juridisk karakter, men i vår vurdering ligger også hensynet til de over 100 medarbeidere som mistet jobben som følge av de økonomiske forhold som daværende generalsekretær Ivar Egeberg hadde det administrative ansvaret for, sier Idrettspresident Tove Paule i en pressemelding.

Krav om etterlønn
Tingretten mente at daværende idrettspresident Kjell O. Kran handlet på vegne av styre da han ba Egeberg gå av. Idrettsstyret mener at det er en feil avgjørelse og at Kran ikke hadde fullmakten.

De mener generalsekretæren måtte vite at det bare var idrettsstyret som kunne avslutte hans ansettelsesforhold.

Idrettsstyret er av den oppfatning at Ivar Egeberg selv sa opp sin stilling og at han dermed ikke skal ha krav på etterlønn. Styret mener også at det var grunnlag for å avskjedige Egeberg da han forlot jobben. Dermed mener de at de har to grunner til at Egeberg ikke skal ha krav på etterlønn.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere