*Nettavisen* Sport.

Anker til CAS

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Johan Bruyneel godtar lengden på straffen, men ikke tidspunktet.

18.12.10 16:16

I slutten av oktober ble det kjent at Johan Bruyneel fikk to måneders karantene for draktvalget på den siste etappen av årets Tour de France.

RadioShack-laget med Lance Armstrong i spissen startet etappen med Livestrong-drakter. Det likte ASO og UCI dårlig, og beordret laget til et draktskifte underveis.

Les også: Bruyneel utestengt

Bruyneel ble som følger av det utestengt i februar og mars neste år. Nå anker altså laglederen dommen fra UCI.

- Han anker ikke på grunn av lengden (på straffen), men på grunn av tidspunktet, sier RadioShacks talsmann Philippe Maertens til cyclingnews.com.

Prinsippsak
- Det er litt rart og lite logisk at disiplinærkomiteen i UCI suspenderte både Barredo og Bruyneel for to måneder, men at periodene ikke var like (Barredos suspensjon gjelder fra januar og ut februar).

Det bekreftes også at Bruyneel.

- Jeg har spurt UCI om de kan gi meg samme periode, men de har ikke hørt på meg. Det var ikke rom for noen påvirkning, sier Bruyneel til sportwereld.be og legger til; - Derfor vil vi nå gå til CAS. For meg handler dette om prinsipper.

Det har tidligere blitt spekulert i Bruyneels suspensjonsperiode. Med tanke på Armstrongs deltakelse i Tour down Under i januar var det ventet at Bruyneel ville være med i følgebilen, og at UCI skal ha godtatt dette. Teorien kan ikke sies å være like sterk lengre.

PS! CAS får trolig mer å gjøre de neste månedene. I følge presidenten i det spanske sykkelforbundet, Juan Carlos Castano, vil Contadors dopingsak bli anket hos CAS uansett utfall.

- Jeg forventer ingen løsning før i midten av januar. Min erfaring tilsier at saken vil ende hos CAS, fordi ingen av partene vil være tilfredse med utgangen av saken. Det er ingen lett sak, og den krever grundige undersøkelser, sier Castano til AS ifølge feltet.dk.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.