RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ankermannen er syk

Sist oppdatert:
En forkjølelse skaper hodebry for Tore Ruud Hofstad fem uker før OL i Torino.

Den faste ankermannen på det norske stafettlaget har fått et uønsket sykdomsavbrekk på et lite gunstig tidspunkt.

Sykdommen er også forklaringen på Ruud Hofstads overraskende svake 20. plass på 15-kilometeren i Nove Mesto på nyttårsaften, der han normalt ville ha vært blant favorittene.

- Dagen før rennet i Nove Mesto begynte jeg å kjenne en del symptomer på at kroppen ikke var helt i orden. Likevel bestemte jeg meg for å gå, i samråd med legen og treneren. Det gikk bra i én runde, sier Tore Ruud Hofstad til TV 2 Nettavisen.

- Burde ikke ha gått
- I ettertid er det lett å se at Tore ikke burde ha gått, medgir landslagstrener Krister Sørgård.

Ruud Hofstad skulle uansett ikke ha gått kommende helgs verdenscuprenn i estiske Otepää, der bare klassiske distanser står på programmet. Om to uker håper han imidlertid å være tilbake. 30 kilometer fellesstart i fristil i Val di Fiemme blir en viktig test foran femmila i OL – som også gåes som fellesstart i fristil.

Ved siden av stafetten, er nettopp femmila Ruud Hofstads store mål i Torino.

- Løpet i Val di Fiemme er viktig. Jeg regner med å kunne stille til start der, men det er vel lite trolig at jeg rekker å legge inn noen formtopp til det rennet, medgir 26-åringen fra Hurdal.

- Kjedelig
Han prøver å la seg stresse minst mulig av forkjølelsen.

- Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Det er aldri morsomt å bli sjuk, det er tvert imot det verste som kan skje for oss langrennsløpere. Men det er ennå seks uker til jeg skal prestere i OL. Jeg har god tid, poengterer Tore Ruud Hofstad, som kommer til å ta det helt med ro denne uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere