*Nettavisen* Sport.

Ankermannen er syk

En forkjølelse skaper hodebry for Tore Ruud Hofstad fem uker før OL i Torino.

02.01.06 12:56

Den faste ankermannen på det norske stafettlaget har fått et uønsket sykdomsavbrekk på et lite gunstig tidspunkt.

Sykdommen er også forklaringen på Ruud Hofstads overraskende svake 20. plass på 15-kilometeren i Nove Mesto på nyttårsaften, der han normalt ville ha vært blant favorittene.

- Dagen før rennet i Nove Mesto begynte jeg å kjenne en del symptomer på at kroppen ikke var helt i orden. Likevel bestemte jeg meg for å gå, i samråd med legen og treneren. Det gikk bra i én runde, sier Tore Ruud Hofstad til TV 2 Nettavisen.

- Burde ikke ha gått
- I ettertid er det lett å se at Tore ikke burde ha gått, medgir landslagstrener Krister Sørgård.

Ruud Hofstad skulle uansett ikke ha gått kommende helgs verdenscuprenn i estiske Otepää, der bare klassiske distanser står på programmet. Om to uker håper han imidlertid å være tilbake. 30 kilometer fellesstart i fristil i Val di Fiemme blir en viktig test foran femmila i OL – som også gåes som fellesstart i fristil.

Ved siden av stafetten, er nettopp femmila Ruud Hofstads store mål i Torino.

- Løpet i Val di Fiemme er viktig. Jeg regner med å kunne stille til start der, men det er vel lite trolig at jeg rekker å legge inn noen formtopp til det rennet, medgir 26-åringen fra Hurdal.

- Kjedelig
Han prøver å la seg stresse minst mulig av forkjølelsen.

- Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Det er aldri morsomt å bli sjuk, det er tvert imot det verste som kan skje for oss langrennsløpere. Men det er ennå seks uker til jeg skal prestere i OL. Jeg har god tid, poengterer Tore Ruud Hofstad, som kommer til å ta det helt med ro denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag