Gå til sidens hovedinnhold

Anklages for å ha spyttet på publikum

Victor Hanescu sendt hjem fra Wimbledon-turneringen i skam. Se video.

Rumenske Victor Hanescu hadde full kontroll over Daniel Brands fra Tyskland i tredje runde av Wimbledon-turneringen, etter å ha vunnet de to første settene over tyskeren etter tiebreak.

Men da Brands kom tilbake i de to neste settene, og også tok ledelsen i femte sett, så Hanescu rødt.

Rumeneren, som er ranket som nummer 38 i verden, signaliserte til dommeren at han ville avbryte kampen på grunn av en skade i foten. Publikum svarte med å heie på Brands, noe som skal ha gjort Hanescu så forbannet at han angivelig sendte en spytteklase mot en av publikummerne.

Tv-bildene viser i det minste tydelig at 28-åringen gjør en spyttebevegelse mot tribunen.

Se video nederst i artikkelen.

Wimbledon-arrangørene sier nå at de vil granske episoden videre. Hanescu kan i verste fall risikere å bli straffet med en bot på 10 000 dollar (omtrent 60 000 kroner) for usportsligheten.

- Noen blant publikum sa ett eller annet. Vi vet ikke hva. Deretter ser det ut til at han spytter mot publikum, sier en talsmann for arrangørene til nyhetsbyrået Reuters.

- Han bannet også i retning av de samme tilskuerne. I kombinasjon med spyttingen er dette et brudd på kodeksen for god sportsånd, legger han til.

I løpet av samme kamp ble fire tilskuere arrestert, men arrangørene forteller at dette ikke har sammenheng med Hanescus «gest».

Etter spytteepisoden gikk rumeneren tilbake til dommeren og takket både ham og motstanderen for kampen, pakket bagen, og forlot courten - definitivt for godt for denne gang.

HTML EMBED

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken