RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: «Vancouver 2010»

Sist oppdatert:
Endelig et OL-spill som ikke stinker! Men det er litt igjen til palleplass.

Hvis det er en ting som er sikkert, så er det at med store idrettsmesterskap følger det alltid et spill. Årets Vinter-OL i Vancouver er ikke noe unntak og, tro det eller ei siden det er et lisensspill, «Vancouver 2010» er ganske gøy. I hvert fall i starten.

«Vancouver 2010» består av enkeltstående OL-øvelser, og du kan ikke delta i selve mesterskapet. Det føles litt tynt.
«Vancouver 2010» består av enkeltstående OL-øvelser, og du kan ikke delta i selve mesterskapet. Det føles litt tynt.

Gode øvelser

Utviklerne hos Sega har implementert 14 øvelser og de fleste fungerer bra. Alpinøvelsene minner mest om bilspill og byr blant annet på en strålende fartsfølelse, skihoppingen er en tilfredsstillende ferdighetsprøve, akingen actionfull og freestylehopp artig.

I tillegg sitter kontrollen i de ulike øvelsene som støpt, og grafikken og lydeffektene er for det meste av høy kvalitet. Flerspillerdelen er også god, det er artig å konkurrere både med og mot kamerater.

Innholdsmessig tynt

Dessverre tar det ikke lang tid før «Vancouver 2010» begynner å slå sprekker. I tillegg til at de 14 øvelsene ikke inkluderer populære grener som langrenn og snowboard, ligner de for mye på hverandre. Blant annet er det hele fire veldig like alpinøvelser.

Et annet problem er at spillet ikke byr på noen særlig overordnet struktur og føles litt tynt. Du styrer alt selv, det er for eksempel ingen skikkelig OL-modus som lar deg spille gjennom mesterskapet. Utviklerne har prøvd å fylle på med blant annet en utfordringsmodus hvor du skal klare oppdrag av typen ”Kjør ned bakken så og så fort”, men det er for lite.

Se gameplay fra «Vancouver 2010»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Til slutt må jeg bare nevne musikken, den er noe så inni hampen dårlig. Sega gir inntrykk av å ha funnet noe billig skrap på en eller annen amatørmusikkside på nettet. Heldigvis kan den slås av.

Midt på treet

«Vancouver 2010» er absolutt ingen katastrofe og leverer en spillopplevelse som ligger helt på jevne. Øvelsene som er der er for det meste gode og det er artig å spille sammen med kompiser.

Dessverre er det for få grener, en del ligner veldig på hverandre og utviklerne kunne med fordel ha implementert en skikkelig mesterskapsmodus. Sånn som ståa er nå, føles det litt tynt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere