RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Pa Photos)

Annan belønnes av presidenten

Sist oppdatert:
De ghanesiske spillerne er helter i hjemlandet.

Mens Nigerias landslagsspillere ble utestengt av alle turneringer som straff for den dårlige VM-innsatsen av president Goodluck Jonathan (som senere trakk tilbake utestengelse), har pipa en helt annen lyd noen hundre kilometere lenger vest.

For i Ghana er landets spillere helter, selv etter å ha røket ut av kvartfinalen mot Uruguay på straffespark.

Laget ble møtt av tusenvis av jublende fans da de ankom flyplassen i hovedstaden Accra sent mandag kveld, og nå blir Anthony Annan og resten av de ghanesiske spillerne også belønnet av landets president, John Atta Mills.

20.000 i bonus
- Selv om dere ikke vant trofeet, har dere vunnet hjertene til alle de som er opptatt av rettferdighet, i Afrika og resten av verden, sa presidenten til spillerne i en mottakelse på tirsdag, da han også belønnet spillerne med en bonus på 20.000 dollar (nesten 130.000 kroner) hver.

Det er mye penger i et land der den gjennomsnittelige inntekten per innbygger ligger på rundt 500 dollar i året.

Ghana hadde alle muligheter til avansement til semifinalen i fotball-VM, men Asamoah Gyan bommet på straffesparket på overtid av annen ekstraomgang mot Uruguay, etter at Luis Suárez hadde viljehandset på streken for å hindre ghanesisk scoring.

Likevel hylles laget fra alle hold.

- Endte opp som vinnere
Tidligere generalsekræter i FN og fredsprisvinner, Kofi Annan, føyer seg til i rekken av gratulanter, og kaller spillerne «verdige ambassadører for spillet - og Afrika».

- I et øyeblikk var reaksjonen min til de dramatiske sluttminuttene «så urettferdig». Men i virkeligheten endte dere opp som de store vinnerne, selv om dere tapte kampen, sier Annan.

- Denne fantastiske solidariteten er en hyllest til dere alle, og av stor betydning for Afrika - som så ofte blir avbildet som delt og konfliktfylt, fortsetter Annan, som nå leder «Africa Progress Panel», en organisasjon som overvåker utviklingen for kontinentet.

Hele Afrika sto samlet bak det ghanesiske landslaget i det avsluttende sluttspillet i VM, etter at Sør-Afrika, Nigeria, Algerie, Kamerun og Elfenbenskysten alle røk ut av gruppespillet.

Laget slo USA i åttedelsfinalen, og ble det tredje afrikanske landet noensinne til å delta i en VM-kvartfinale.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere