*Nettavisen* Sport.

Annan beskylder Aarøy for rasisme

Foto: Svein Ove Ekornesvaag (Scanpix)

Anthony Annan slår tilbake mot bite-påstandene. Se video.

20.04.10 12:47

AALESUND-ROSENBORG 1-1:

ÅLESUND (Nettavisen): - Annan bet Tor Hogne (Aarøy) og rev han i understellet. I tillegg slår han Daniel Arnefjord midt på banen.

Slik var Kjetil Rekdals umiddelbare reaksjon etter mandagens 1-1-kamp mellom Aalesund og Rosenborg.

- Dette er en oppførsel som ikke har noe på en fotballbane å gjøre. Det er en bedriten oppførsel av en knallgod spiller. Jeg er sjokkert, men det er ikke første gang Annan holder på med slik jævelskap, sa Aalesund-treneren.

Se video nederst i saken!

Tor Hogne Aarøy selv var også hoderystende til Annans oppførsel.

- Han biter og gnager meg i brystet. Jeg blir jo provosert og satt ut av det hele. Dette er ikke noe jeg regner med skal skje på en fotballbane akkurat, sa Aarøy til Nettavisen.

Bli varslet når Messi scorer!

- Ropte afrikaner
Nå svarer Annan på tiltale i Dagbladet.

- Jeg beit ikke Aarøy. Tvert imot var det han som ropte idiot og afrikaner til meg. Da kom jeg nærmere, men jeg beit aldri.

- Opplevde du uttalelsene fra Aarøy som rasistiske? spør Dagbladet.

- Ja, det gjorde jeg. Det var ikke noe hyggelig.

Dagbladet har også konfrontert Aarøy med Annans påstander:

- Kalte du Annan for idiot og afrikaner?

- Det kan hende at jeg gjorde. Men han prøvde å bite meg i brystkassen.

- Skjønner du at Annan opplevde uttalelsene dine som nedverdigende?

- Det kan godt hende, sier Aarøy, som samtidig understreker at det ikke var rasistisk ment.

Overfor Sunnmørsposten bekrefter Aarøy sågar at han kalte Annan en «jævla afrikaner».

- Det var ikke rasistisk ment. Det er det samme som å kalle noen fra Sverige «en jævla svenske», sier Aarøy til avisen.

Vil reagere
Det var i de ti siste minuttene av mandagens toppoppgjør det hardnet til blant de 22 på banen og hvor det oppstod en rekke krangler mellom spillerne. I hovedrollen Anthony Annan og Tor Hogne Aarøy.

Temperaturen på banen ble så opphetet at dommer Kjetil Sælen måtte tilkalle lagets to kapteiner, Mikael Dorsin og Johan Arneng, for å få roet ned gemyttene mellom spillerne.

I RBK-leiren var det ingen av spillerne som fikk med seg hva som skjedde, men assistenttrener Trond Henriksen antydet at Annan ville bli kalt inn på teppet om TV-bildene skulle vise at Annan har bitt Aarøy i brystet.

- Vi må se på bildene før vi kan reagere på noe. Jeg forsvarer i det lengste min egen spiller.

- Men det er noe vi må ta på teppet om det skjedde noe, sier Henriksen.

RBK-kaptein Mikael Dorsin så ikke den angivelige bitingen og er forsiktig med å kommentere situasjonen.

- Jeg har ikke sett situasjonen, så jeg vil ikke uttale meg for mye om hendelsen. Uansett så skal ikke slike ting skje på en fotballbane.

Les også: Flere Tippeliga-spillere kan gå glipp av helgas kamper. Må reise 4000 kilometer og fem dager i buss.

Diskutert i garderoben
RBK-stopper Vadim Demidov bedyrer at han heller ikke så noe, men bekrefter at den ampre stemningen mellom Annan og Aarøy ble diskutert i Rosenborg-garderoben etter kampen.

- Spillerne ble enige om at vi ikke skulle uttale oss noe om hendelsen. Vi fokuserer på hva som skjer på banen. Vi er aldri fornøyd med uavgjort i Rosenborg, sier Demidov.

Rosenborg-trener Erik Hamrén irriterte seg over at hans spillere mistet fokuset i de siste minuttene av kampen, noe som er uvanlig for trønderne.

- Spillerne blir for provoserte i slutten av kampen og det er Aalesund sin fortjeneste. De tapte fokus det siste kvarteret – og det skal ikke skje. Det er da spillerne nettopp skal ha fokus, sier Hamrén og legger til:

- Det ble alt for mye krangel mellom Annan og Aarøy.

Aalesund nærmest
Aalesund tok føringen mot Trondheims stolthet allerede etter åtte minutter. Midtbaneturbo Fredrik Carlsen fikk drømmetreff på hjørnet av sekstenmeteren etter pasning fra kaptein Johan Arneng. Ballen føk som et prosjektil i nettmaskene bak Daniel Ørlund i Rosenborg-buret. Fire minutter etter pause rullet Rosenborg opp et praktangrep på venstresiden. Vadim Demidov førte ballen fra vel 30 meter før han sendte ballen videre til Mikael Dorsin på venstrekanten. Dorsin la presist inn til Rade Prica på femmeteren som skled ballen i mål til utligning for trønderne.

Etter utligningen ventet de fleste på tribunen et stormløp mot Aafk-keeper Anders Lindegaard.

Men Aalesund var faktisk nærmest seieren i kveldens toppoppgjør.

Først kunne Johan Arneng ha sendt sunnmøringene i fyr og flamme med sitt velplasserte skudd fra vel 16 meter. Men svenskens skudd som føk i retning av krysset ble hindret av Daniel Ørlund i RBK-buret.

Men den største muligheten til å avgjøre kampen hadde likevel midtstopper Ville Jalasto da han fikk stå alene på kanten av femmeteren. Midtstopperen skjøt imidlertid i nettveggen.

Stolt Rekdal
Kjetil Rekdal var stolt av sine egne spillere som maktet å arbeide seg inn igjen i kampen og skape de farligste sjansene mot slutten.

- Vi viser en vilje til å vinne som er helt etter mitt hjerte. Det som er bra er at vi kommer igjen og igjen. Det er ikke mange lag som vil slå RBK i årets Tippeliga, sier Rekdal.

PS. Aalesunds målscorer Fredrik Carlsen var to ganger i første omgang meget heldig som slapp unna gult kort. Det kunne endt med en tidlig dusj.

HTML EMBED
TV2Player.insert(419447,"playerProgram419447", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.