RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Annan ønsker seg til England

Sist oppdatert:
Håper VM-suksessen skal lokke stroklubbene på banen.

Fotballverden fikk for alvor øynene opp for den ghanesiske midtbanespilleren under sommerens fotball-VM. Rosenborgs midtbaneanker viste seg fra sin beste side og stabiliserte Ghanas midtbane på en utmerket måte i Michael Essiens skadefravær.

Det er ingen hemmelighet at Anthony Annan sikter seg til større ligaer, og nå spekuleres det selvsagt i hvilken klubb 23-åringen havner. Selv sier spilleren at England er førstevalget, men at det ikke hadde vært noen nedtur å spille i andre store fotballand heller.

- Jeg ville vært svært takknemlig om jeg hadde spilt i England. Men Tyskland, Italia og Spania hadde heller ikke vært dumt, sier Annan til Sky Sports etter Rosenborgs 0-0-kamp i Belfast onsdag kveld.

England eller Italia?
Store klubber som Chelsea og Manchester United er nevnt som interesserte klubber, men hvor mye sannhet som ligger bak disse ryktene vites ikke. Italienske medier hevder at Serie A-klubbene Bologna og Genoa skal ha vist interesse. Franske Lyon er også nevnt, mens VG skriver at Sunderland, Manchester City og Glasgow Rangers skal være nysgjerrige på terrieren på Rosenborgs midtbane.

- Jeg krysser fingrene, men jeg vet ingenting om framtida akkurat nå. Jeg spiller fortsatt på Rosenborg, og det er lenge igjen før overgangsmarkedet stenger. Agenten min har mer oversikt enn meg om hva som skjer, og sammen skal vi sette oss ned og se hva vi skal gjøre med framtiden min, sier Annan.

Kontrakt til 2011
Annan har kontrakt med Rosenborg ut 2011, og engelske medier har verdsatt spilleren til rundt 100 millioner kroner. Trolig er dette i overkant mye, men halvparten av den summen drømmer nok trønderne å få for spilleren.

Ifølge Fædrelandsvennen har IK Start krav på 20 prosent av overgangssummen til Annan, minus de 10 millionene RBK betalte for ham i 2008.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere