Gå til sidens hovedinnhold

Annika utklasset golfgutta

Annika Sörenstam fikk de mannlige stjernene til å måpe under første dag av skins-turneringen i golf i California.

På dagens niende og siste hull vippet hun ballen fra en sandgrav og rett i hullet 12 meter unna. Det ga henne eagle og 175.000 dollar (1,2 millioner kroner). Det var mer enn hennes tre mannlige konkurrenter vant til sammen den første dagen.

Historisk
- Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg prøvde bare å komme meg på greenen. Det er nok det beste slaget jeg har gjort under så stort trykk, sa Sörenstam ifølge NTB-AFP.

Phil Mickelson vant to hull og fikk 100.000 dollar (690.000 kroner). Fred Couples fikk 25.000 dollar for det ene hullet han vant, mens Mark O’Meara sto tomhendt igjen.

- Annika, du er utrolig. Det var et Tiger Woods-slag, sa O’Meara til Sörenstam etter hennes eagle. I turneringens 21-årige historie har ingen spiller vunnet så mye som 175.000 dollar første dag, og ingen kan huske et mer spektakulært slag enn Sörenstams.

- Hun overrasket oss alle i dag. Det slaget var bare toppen på kransekaka, sa Couples.

Trives i skins-konkurranser
Sörenstam ble i sommer første kvinne som har spilt på mennenes PGA-tour siden 1945. Da greide hun ikke cut’en, men i skins-konkurranser i høst har hun vist at hun holder tritt med mannlige storstjerner.

For to uker siden spilte hun mot Retief Goosen, Jesper Parnevik og Lam Chih Bing i Singapore, og vant fem skins på til sammen 35.000 dollar. Turneringen hun deltar i denne helgen er mye større, med total prissum på en million dollar.

De seks første hullene var verd 25.000 dollar hver, de seks neste 50.000 hver. Hull 13 til 17 er verd 70.000 hver, og det siste 200.000.

Fordi det ikke hadde vært noen vinner på de tre foregående hullene, var verdien av 9. hull hele 175.000 da Sörenstam leverte sitt mesterlige slag.

Kritikerne er borte
Enkelte golfspillere, med Vijay Singh i spissen, kritiserte Sörenstam da hun prøvde seg på PGA-touren i sommer. Nå er det bare skryt å høre.

- Annika har vært bra for golfsporten, og vi synes alle det er gøy å se hvor godt hun kan spille, sa O’Meara.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken