Borussia Dortmund - Bayern München 1-3

Det så lenge mørkt ut for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund, etter to Bayern-mål fra henholdsvis fra Robert Lewandowski og Thomas Müller.

Kaptein Marco Reus leverte en kunstscoring som skapte nytt liv i kampen, før Manuel Akanji forærte Lewandowski sin andre scoring etter en stygg pasningsfeil. og drepte alt håp for Dortmund.

- For en enorm tabbe for Dortmund, som gjør at han får stå helt alene og prikke den. Det er én mann du ikke skal gi den til, og det er Lewandowski, sa Viasats Lars Tjærnås etter tabben til Akanji.

3-1-seiren gjorde at Julian Nagelsmann kunne innkassere sitt første trofé som Bayern-trener, etter overgangen fra RB Leipzig.

Etter tapet dukket bildene opp at Erling Braut Haaland som var borte hos en yngre fan, og leverte drakten sin som en gave.

- Det sier litt om hvordan han er som person, etter et tap. Han gjør det, og det tror jeg ikke mange andre gjort, sier Viasats ekspert Rune Bratseth da bildene rullet over skjermen.

Les også: Tidligere Dortmund-spiller spår at England blir Haalands neste stoppested

Lewandowski-scoring

Det var et voldsomt tempo fra start i det tyske storoppgjøret, og det var først og fremst Bayern som som styrte taktpinnen.

Forsvaret til hjemmelaget hadde store problemer med å henge med angriperne til Bayern, og var heldig som ikke lå under tidlig.

Dortmund skulle derimot få en enorm sjanse til å ta ledelsen, da Marco Reus ble spilte igjennom alene med Manuel Neuer. Sistnevnte fikk en fot på avslutningen, og stoppet Dortmund-kapteinen mesterlig.

- Rett og slett en vidunderlige redning av Manuel Neuer, verdensklasse, kom det

Temperaturen steg hvert minutt på Signal Iduna Park, og kvarteret før hvilen ropte først Robert Lewandowski på straffe, før Youssoufa Moukoko satt ballen i nettet for Dortmund. Scoringen ble derimot avblåst for en korrekt offside, men lagene nærmet seg kampens første mål.

Les også: Thorstvedt sikker på at City kommer med nytt Kane-bud

Erling Braut Haaland hadde en ellers anonym start på kampen, men så fikk han sjansen sin. Pasningen var god og nedtaket var hakket bedre, men avslutningen kom for tett på Neuer som reddet skuddet fra 21-åringen.

- Et fantastisk Bergkamp-nedtak av Erling Braut Haaland. Han er tydelig misfornøyd med dommeravgjørelsen her

Da Haaland bommet, skulle polske Robert Lewandowski vise vei. Superstjernen leverte et perfekt løp og stanget gjestene i ledelsen etter et strålende innlegg fra Serge Gnabry.

- Verdens beste spiller forrige sesong gjør det for Bayern, sa Viasats kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Müller-mål og kremmerhus

Andreomgang var fem fattige minutter gammel da Bayern var på tur igjen, og Alphonso Davies var igjen overlegen på sin venstre side. Innlegget traff Lewandowski som flikket lekkert videre til Thomas Müller, som enkelt doblet ledelsen for gjestene.

- Der skjer det som absolutt ikke skal skje, de kan ikke spille forsvarsspill på den måten. Men se på det der fra Lewandowski.

Like etter målet skulle Haaland se ballen i mål, da han ble spilt igjennom av Mahmoud Dahoud. Pasningen kom derimot et millisekund for sent, og selv om nordmannen satt avslutningen i nettet, ble han avblåst for offside like etter.

Les også: - Skiforbundet ønsker ikke Bråthen - hopplandslaget i harnisk

Drømmen om tittelen ble mer og mer sannsynlig for hjemmelaget, helt til Marco Reus dukket opp og limte et langskudd i krysset bak en sjanseløs Manuel Neuer.

- Da er de med i matchen igjen. Fantastisk spiller med en blendende teknikk, som får vanskelig ting til å se ekstremt enkel ut, sa Viasats ekspertkommentator Lars Tjærnås etter kunstmålet.

Gleden ble mildt sagt kortvarig for Haaland & Co, da hjemmelagets Akanji spilte ballen i innbytter Tolisso som touchet ballen til en ensom målscorer Lewandowski. som doblet sitt antall.

- For en enorm tabbe for Dortmund, som gjør at han får stå helt alene og prikke den. Det er én mann du ikke skal gi den til, og det er Lewandowski.

Verken Haaland eller resten av lagkameratene klarte å komme noe særlig nærmere, og måtte se at Bayern-stjernene sikret inn seieren og kunne løfte DFB-Supercup-trofeet.

Slik var kampen: