*Nettavisen* Sport.

Ansett denne mannen nå!

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

KOMMENTAR: Norges Fotballforbund kan umiddelbart avblåse jakten på ny landslagssjef.

12.02.09 12:41

Det er nesten så man må klype seg i armen.

Ingen seirer i 2008.

Så 1-0 over Tyskland. Verdens nest beste landslag. I Tyskland. Uten John Carew, John Arne Riise og Steffen Iversen.

En fortjent seier, til og med.

Hvordan er det egentlig mulig?

Kravet blir massivt
Han var elsket. Så ble Egil Drillo Olsen hatet for fotballfilosofien sin. Og det har ikke manglet på kritiske røster blant norske eksperter etter at han fikk vikariatet som norsk landslagssjef.

Kritikken kommer neppe til å stilne. Men de som hadde håpet Drillos andre periode som landslagssjef skulle bli kortvarig, fikk definitivt noe å tenke på etter onsdagens mirakel i Düsseldorf. Den skal være god til å argumentere, den som skal få Norges Fotballforbund til å dytte ham ut av jobben til fordel for en annen.

Generalsekretær Karen Espelund ville riktig nok ikke tilby Drillo fast jobb umiddelbart etter triumfen mot Tyskland.

Men kravet om en ny Drillo-epoke kommer til å bli massivt. Kanskje ikke fra ekspertene. Kanskje ikke fra spillerne, heller. Men fra det norske folk. En nasjon sultefôret på stolte landslagsøyeblikk. Som husker hva Norge presterte under Drillo på 90-tallet (to VM-sluttspill!). Og som fikk drømmen, håpet og trua tilbake i løpet av to ganger 45 minutter onsdag kveld.

Og det som har gitt nasjonen trua tilbake, er at Drillo har klart å gi spillerne trua tilbake. Det må han ha gjort. Ellers hadde ikke Norge slått Tyskland.

Enkelt og genialt
- Drillo-effekten slo til allerede i første kamp, synes jeg. Vi fikk enkle og greie retningslinjer, og fulgte dem veldig bra. Vi har organisert oss veldig godt defensivt i dag, og alle jobbet steinhardt, sa kaptein Brede Hangeland etter kampen.

Det høres enkelt ut. Og kanskje er det enkelt. Det enkle kan faktisk være det best. Det enkle kan til og med være genialt, enten det gjelder fotballtaktikk eller psykologi.

Derfor kan det enkle være det beste for Norges Fotballforbund.

Det er faktisk det beste.

Det er ingen grunn til å gå over bekken etter vann. Og gresset er sannsynligvis ikke grønnere på den andre siden av gjerdet.

Drillo er mannen
Egil Drillo Olsen er mannen som kan lede Norge til VM i 2010, mot alle odds. Og til EM i 2012.

Ok, det er lett å la seg rive med av en sånn triumf som den i Düsseldorf. Nasjonal seiersrus er den beste grobunn for populisme. For ja, det var «bare» en privatkamp.

Likevel anbefaler jeg Karen Espelund og Sondre Kåfjord å la seg rive med. De bør så fort som mulig sette seg ned for å forhandle fram en ny og forlenget avtale med Drillo. Han må fortsette til 2012. Eller så lenge han vil, for den saks skyld.

Så får Ståle Solbakken bruke tida godt imens, og skaffe seg den ballasten han trenger for å kunne føre arven etter Drillo videre på en troverdig måte.

Les flere kommentarer her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.