Nylig ble det kjent at Anthony Gordon forlater Everton og blir Newcastle-spiller. 21-åringen har i lengre tid blitt koblet med Tyneside-klubben og valgte den siste tiden å ikke trene med Everton for å tvinge fram en overgang bort fra bunnlaget.

Gordon kom til den blå Liverpool-klubben som 11-åring, men velger nå altså å dra videre mens Everton er inne i en av sine største kriser i Premier League-æraen. Dette har av naturlige årsaker skapt en del reaksjoner og Gordon må tåle en del kritikk.

Everton valgte å legge ut en kort melding på 59 ord for å bekrefte at den lokale gutten forlater klubben. Newcastle på sin side har lagt rundt 40 millioner pund – snaue 500 millioner kroner – på bordet for å sikre seg mannen med 65 kamper og sju mål i Premier League.

LES OGSÅ: Wimbledon-mester stusser over Ruuds prioriteringer: - Skjønner det ikke

Eivind Bisgaard Sundet kommenterer Premier League for Viaplay og stusser over valget den offensive vingen har tatt.

– Gordon er en lokal Everton-helt og drar fra en klubb i krise, det er rart det opplegget der, egentlig, sier han til Nettavisen.

– Det er merkelig at det blir sånn. Jeg synes det er én ting at han ønsker å tjene penger, men ved å flytte på seg nå, så setter han de andre spillerne i garderoben i saksa. Slik oppførsel skaper mye støy som ingen lag trenger, sier han videre.

Han har likevel en viss forståelse for at det ble slik for Gordon, tatt kaoset i Everton i betraktning.

– Jeg tror at uansett hvilken side av bordet du setter deg på, så kan du forstå alle sider, sier kommentatoren.

Valget slaktes på balløya

I England er det likevel mange som ikke er fullt så villig til å se «alle sider». Den rutinerte journalisten Henry Winter mener følgende:

– Er det noen som faktisk gir Gordon råd? Det er måter å komme seg vekk fra en klubb om du vil bort. Men å ikke møte på trening gir inntrykk av dårlige holdninger, det er uprofesjonelt og respektløst overfor lagkompisene, de ansatte og fansen.

Ian Darke, kommentator for ESPN og BT Sport, er av samme oppfatning:

– Jeg ville ikke vært Anthony Gordon når han skal spille neste gang på Goodison. Snakk om å forlate klubben under en sky. Han har vært respektløs overfor klubben som lærte ham alt. Skaff deg en ny rådgiver, Anthony, skriver han på Twitter.

LES OGSÅ: Svimlende millionfest: - Har ikke sett noe i nærheten på 15 år

Tidligere Premier League-spiss Gabriel Agbonlahor er heller ikke imponert over Gordons oppførsel.

– Det å ikke møte på trening er utilgivelig. Dette er en jobb for agenten din. Det er Everton som har gjort deg til den du er, sier den tidligere Aston Villa-spilleren under en sending for Talksport.

Det hjalp heller ikke stort på at 21-åringen la ut en melding i kjølvannet av overgangen, der han ba fansen forbli trofast mot Everton, til tross for at klubben befinner seg i en vanskelig situasjon. Det har den siste tiden vært turbulent mellom klubb og supportere.

– Dette vil fort stå igjen som den mest tonedøve uttalelsen i 2023, mener podkastprofilen Dougie Critchley på Twitter.

Caicedo skapte oppstyr

Gordon er imidlertid ikke den eneste spilleren som har tatt drastiske steg for å tvinge gjennom en overgang denne vinteren. Brighton-spilleren Moisés Caicedo ønsket seg også vekk og la nylig ut en Instagram-melding der han takket for seg i klubben.

Peiling på Premier League? Ta quizen:

Problemet var bare at Brighton ikke var villig til å selge spilleren. Ifølge velinformerte journalister la Arsenal inn flere bud på midtbanemannen, men Brighton lot seg ikke friste av det som skal ha vært et siste bud på rundt 60 millioner pund.

Når overgangsvinduet nå er stengt, spiller Caicedo fortsatt for Brighton og skal være tilbake på treningsfeltet.

Det gjør naturlig nok Instagram-meldingen hans enda merkelige. Brighton-sjef Roberto De Zerbi har uttalt at 21-åringen har gjort en feil, men sa på daværende tidspunkt at han håpet å ha med seg mannen fra Ecuador ut den inneværende sesongen.

Sjefen fikk det som han ville, så gjenstår det å se hva slags rolle 21-åringen får hos det høytflyvende laget denne våren.

Sto over: – Klønete

Caicedo sto over FA-cupkampen mot Liverpool nylig, som en følge av spekulasjonene rundt framtiden hans. Bisgaard Sundet mener det potensielt kunne kostet Brighton dyrt, selv om de til slutt endte opp med å vinne den viktige cupkampen.

LES OGSÅ: Jesper Mathisen reagerer: - Folk må lure på hva de har puttet penger i

– Det er litt forskjellige situasjoner med Gordon og Caicedo. Brighton gjør det veldig bra og Caicedo er klubbens kanskje viktigste spiller. At han gjør dette og går glipp av en viktig kamp i FA-cupen, det er klønete, sier Bisgaard Sundet.

– Brighton virket svekket mot Liverpool. Det er uheldig at han gjør dette på en måte som kan ende opp med at laget ryker ut av en turnering de kan vinne. Her kunne klubbene ha pratet sammen tidligere, synes jeg, sier han saken.

Det hele endte med at Arsenal til i stedet hentet inn veteranen Jorginho fra Chelsea.