*Nettavisen* Sport.

Anti-dopinggruppe jager VM-vinner

Foto: Scanpix

Den amerikanskske anti-doping gruppa (USADA) mener de har bevis for å felle Michelle Collins, amerikansk VM-vinner på 200 meter innendørs i 2003, for doping bruk.

Både New York Times og San Jose Mergury News skriver at Collins er det hittil siste navnet som er koblet til BALCO-skandalen, og dens president Victor Conte.

Bevisene mot henne synes ganske sterke. De inkluderer kalendere med dopingbruk, resultater av blodprøver og e-post, skriver begge avisene, og siterer anonyme kilder ”i nær tilknytning til saken”.

E-post
Michelle Collins nektet fredag å inngå en avtale med USADA, som forsøker å stoppe mulige fuskere å reise til Aten-OL.

New York Times siterer en e-post mellom Collins og Victor Conte, som to personer skal ha lest innholdet av.

- Jeg har tilgang til testosterone-gelè. Og jeg lurer på om jeg kan bruke den kremen jeg allerede har, skal Collins ha srevet i e-posten til Victor Conte.

Dette skal ha skjedd i august 2002.

For mye
New York Times siterer også en annen e-post fra en amerikansk friidrettstopp til Conte.

- Jeg ble fortalt at jeg kunne bruke dette på låret. Og at det måtte være på i fire timer. Så jeg lurer på om jeg kan bruke den kremen jeg allerede har. Jeg får resultatene av testosteron-prøven i dag eller i morgen, sier utøveren som ikke er identifisert.

I følge avisen så svarte Conte på e-posten slik: - Den som har fortalt deg det er en komplett idiot. Du får alt det du trenger fra kremen, og du vet hvorfor du ikke må øke dosen. Du må forstå at for mye er akkurat like ille som for lite.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.