34 år gamle Ezequiel Mosquera fra lille Xacobeo Galicia har ett mål for øye hver eneste sesong: Vuelta a España. Som vanlig ankom galiseren rittet som outsider, men i år svever det også mørke skyer over laget hans og dets framtidige eksistens.

De siste tre årene har han hentet hjem to femteplasser og en fjerdeplass i sammendraget. Han har verken stått på podiet eller vunnet etapper.

Les også: Fränk støtter Riis

På den 208,4 kilometer lange etappen fra Vilanova til Andorra, var Mosquera tre fattige sekunder unna.

Hushovd og Antón
Etappen startet aktivt da blant andre Philippe Gilbert var frekt framme og sikret seg poeng på en innlagt sprint. Den sterke belgieren fikk imidlertid ikke lov til å gå i brudd av det myndige feltet.

Det gjorde derimot Mikael Cherel (Francaise des Jeux) og Johann Tschopp (Bbox Bouygues Telecom). Deres tid i ruta var imidlertid over etter hvert som stigningene startet i Andorra la Vella.

Fyrverkeriet startet halvveis opp i den siste bakken. Hele Galicia sto nok bak Mosquera da han kontret på Vladimir Karpets (Team Katjusja) og Carlos Sastre (Cervélo TestTeam) snaue 4,5 kilometer fra mål. Det skjedde i den siste bakken, og i det bratteste partiet av onsdagens etappe. Denis Mensjov (Rabobank) var «long gone», Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) slet - mens Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) og Vicenzo Nibali (Liquigas) hadde nok med å henge på.

400 meter senere gjorde Antón og Fränk Schleck et desperat forsøk på å få kontakt med trioen i tet. Saxo Bank-rytteren måtte kjapt gi seg, mens baskeren kun var noen få meter unna å lykkes.

Les også: Alt du trenger til Vuelta a España

Åtte kilometer tidligere plukket TV-produsenten opp noen fantastiske bilder, da vår egen Thor Hushovd kjørte seg opp fra gruphettoen og inn på hjulet til Antón. Sprinteren ble selvsagt ikke liggende der altfor lenge..

Oppover mot skistedet Pal våknet plutselig 27 år gamle Antón til live igjen, samtidig som Joaquin Rodriguez fikk et ublidt møte med «veggen».

Frakjørt etter 207,4 kilometer
Euskaltel-kapteinen ble såpass motivert av å suse forbi den røde ledertrøya at han tok opp jakten på Nibali og Vuelta-yndlingen Mosquera.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2,8 kilometer før toppen suste han forbi italieneren, mens Mosquera kapitulerte like før kilometersmerket.

34-åringen ga imidlertid ikke helt opp. Xacobeo-rytteren forsøkte desperat å ta seg opp til Antón igjen, men måtte nøye seg med den sure andreplassen. Kun tre sekunder bak etappevinner og sammenlagtleder Antón.

Les også: - Slipper du nå, knuser jeg deg

Spørsmålet er om han noensinne får noen bedre sjanse til å sikre seg etappeseieren han higer etter foran hver sesong. Han må jo begynne å lure på om det hviler en forbannelse over ham:

Hadde han ventet én kilometer til før han angrep kunne historien vært en annen..

- Jeg er ikke misfornøyd. Jeg hadde en god følelse og forsøkte å spille kortene mine riktig. Etter at jeg angrep, måtte jeg bare forsøke å holde det gående. Illusjonen om seier dukket opp, men Igor er en meget sterk rytter. Etter at han kjørte forbi meg, klarte jeg ikke å svare. (Alvaro) Pino (sportsdirektøren) sa jeg kunne ta ham igjen, men jeg skjønte alt at det var kjørt, forklarte galiseren etter etappen.

Klatret til femteplass
Mosqueras tapre stunt førte ham opp på en velkjent femteplass i sammendraget. Ettersom han omtrent kjører like god tempo som Michael Rasmussen, er han nok nødt til å bruke de fire kommende fjelletappene godt - dersom han skal gjenta bedriftene fra 2007, 2008 og 2009.

- Det blir en utfordring å komme seg på podiet ettersom Antón, Nibali og Tondo er så sterke, konkluderte Mosquera.

Antón overtok selvsagt sammenlagtledelsen etter seieren, mens Joquin Rodriguez plutselig ligger 1,17 bak lederen på en fjerdeplass.

Verdt å merke seg er det at Xavier Tondo (Cervélo TestTeam) har klatret opp på tredjeplass etter nok en god dag på sykkelen.

Resultater 11.-etappe:
1. Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) 5.25,44
2. Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) +3
3. Xavier Tondo (Cervélo Test Team) +10
4. Marzio Bruseghin (Caisse d'Epargne) +15
5. Rigoberto Uran (Caisse d’Epargne) +15
6. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) +23
7. Fränk Schleck (Team Saxo Bank) samme tid
8. David Moncoutie (Cofidis) st
9. Inigo Cuesta (Cervélo Test Team) +32
10. Carlos Sastre (Cervélo Test Team) st
(...)
92. Thor Hushovd (Cervélo Test Team) +13,09

Sammenlagt:
1. Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) 47.37,15
2. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) +45
3. Xavier Tondo (Cervélo Test Team) +1.04
4. Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) +1.17
5. Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) +1.29
6. Marzio Bruseghin (Caisse d'Epargne) +1.37
7. Ruben Plaza (Caisse d’Epargne) +2.07
8. Rigoberto Uran (Caisse d’Epargne) +2.14
9. Nicolas Roche (Ag2R-La Mondiale) +2.30
10. Fränk Schleck (Team Saxo Bank) st
(...)
129. Thor Hushovd (Cervélo Test Team) 1.42,18

2175-0-np

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!