*Nettavisen* Sport.

Antòn: - Sikter på seier

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Igor Antón beviste for seg selv at han kan vinne en Grand Tour.

16.11.10 18:19

Den 27-år gamle baskeren Igor Antón måtte avbryte årets Vuelta a Espana i ledertrøya da han veltet ut av rittet på den fjortende etappen. Det var seks kilometer igjen til mål da ulykken intnraff og klatrespesialisten bristet albuen.

I 2011 returnerer Spania Rundt til Antóns og Euskaltels hjemsted Baskerland for første gang siden 1978. Den anledningen vil spanjolen markere med en seier.

- Jeg vant to vakre etapper og ledet rittet i noen ganger, det viste meg at jeg kan sikte på en seier i en Grand Tour. Jeg vil returnere i den hensikt å vinne, forteller Antón til cyclingnews.com.

LES OGSÅ: Her er Vuelta-løypa

- Som en drøm
Antón lå ekstremt godt an i årets utgave av rittet, og ser tilbake på det med glede.

- Jeg har fortsatt minnene fra fjorten veldig glade dager, det var som en drøm, sier han.

Rytteren som har kjørt for Euskaltel hele livet veltet også ut Spania Rundt i 2008, da var han tredjemann i sammendraget.

- Jeg har fått en del slag i trynet gjennom livet og vet hvordan jeg skal håndtere slike situasjoner. Det eneste jeg kan lære av det er at jeg skal returnere sterkere enn noen gang, uttaler mannen fra Galdakao.

Helt sjef
I et Euskaltel-lag uten de store profilene er Antón sammen med Samuel Sanchez de store stjernene.

Ledelsen i laget vil håpe at Romain Sicard blomstrer slik mange tror. Vinneren fra Tour de l'Avenir og U23-VM i 2009 viste seg godt frem i sin debutsesong. Den beste prestasjonen var andreplassen på etappen til Risoul i Criterium du Dauphine.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.