Det bekrefter londonklubben på sine plattformer søndag kveld.

Tottenham bekrefter samtidig at Contes assistenttrener Cristian Stellini vil fungere som klubbens hovedtrener ut sesongen, mens Ryan Mason blir hans assistenttrener.

Styreformann Daniel Levy sier i en kort uttalelse at klubben nå har fokus på å sikre seg en plass i neste sesongs Champions League.

– Vi må alle stå sammen. Alle må heve seg for å sikre en høyest mulig plassering for vår klubb og våre utrolige, lojale supportere, sier Levy.

Conte ble hentet inn i Tottenham tilbake i november 2021 da han erstattet Nuno Espírito Santo og selv om det var knyttet store forventninger til hva ringreven kunne få til med Spurs, har tiden der vært preget av ujevne resultater og en del uro.

53-åringen har blant annet gjentatte ganger uttrykt misnøye med kvaliteten og bredden i spillerstallen.

LES OGSÅ: Påstandene hagler: – De pisser på idretten

Varslet av storavis

Allerede mandag 20. mars kunne The Telegraph melde at Contes framtid var under vurdering av Tottenham-ledelsen.

Det i kjølvannet av et intervju manageren ga etter 3-3-kampen mot Southampton. Der gikk han hardt ut mot egne spillere. Styreformann Daniel Levy fikk også kommentarer rettet mot seg av den frittalende italieneren.

LES OGSÅ: Refses av Thorstvedt: – Jeg kjøper det ikke

Dette er ikke første gang Conte har havnet i trøbbel og mistet jobben. Både under tiden som manager i Chelsea og Inter, endte det på en lignende måte, til tross for at han ledet begge disse klubbene til ligatitler i de respektive ligaer.

– Avskjedssøknad

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt var klar i sin tale etter det omtalte intervjuet som ble gitt lørdag.

– Han brenner broer her. Det er jo en ansvarsfraskrivelse. Det virker som en avskjedssøknad, hele greia, sa han til Nettavisen.

53-åringen blir den fjerde manageren som har mistet jobben i Tottenham i løpet av de siste sesongene. I 2019 fikk Mauricio Pochettino fyken, i 2021 kvittet de seg med både José Mourinho og nevnte Santo, mens Conte nå altså ryker i 2023.

Tidligere manager Pochettino har blitt nevnt som en mulig kandidat til å overta i klubben. Han ledet Spurs første gang mellom 2014 og 2019. Senere har han vært sjef i franske PSG, men argentineren står nå uten jobb og er slik sett ledig på markedet.