Ifølge flere store medier er Antonio Conte nå i sluttforhandlinger om den ledige manager-jobben i Tottenham. Klubben har stått uten permanent sjef etter at Jose Mourinho fikk sparken tidligere i år.

The Athletic er blant dem som melder at Conte, som nylig takket for seg i Inter, skal være i avsluttende samtaler med styreformann Daniel Levy og resten av Tottenham-ledelsen.

- Det må jo være en drømmesignering for Tottenham. Fotballmessig og taktisk er han fantastisk og han har voldsomt gode resultater å vise til, sier Erik Thorstvedt til Nettavisen.

- Beviselig en god trener

Den tidligere Tottenham-spilleren og nåværende TV 2-eksperten er åpenbart positiv til italieneren som ny manager.

- Han har vært en vanskelig person å forholde seg til for spillergrupper og ledelse i tidligere klubber han har vært i. Han vil kanskje ikke vare i fem sesonger, men det er det kanskje verdt om han skaffer trofeer, sier Thorstvedt.

Den gamle keeperkjempen synes situasjonen minner litt om slik den var før Mourinho tok over.

- Det er litt ekokammer, men Conte er beviselig en veldig god trener.

Ifølge Athletic skal et av de store samtaleemnene være om Conte får med seg Fabio Paratici som ny sportsdirektør inn i klubben. Paratici var inntil nylig sportsdirektør i Juventus og har tidligere jobbet med Conte da han var manager i klubben. Å få med sin tidligere kollega skal være en viktig betingelse for at Conte takker ja til jobben, skriver flere medier.

- Alle kommer med et entourage, sånn har det blitt. En sportsdirektør er litt annerledes og skal være over en manager med tanke rekruttering, uavhengig av hvem som er manager. Om de to er et tospann så blir det en maktforskyving internt i klubben, men om det er med å sikre avtalen med Conte, at han har en «mann i sitt hjørne» så kan det være bra. Det kan være forskjellen og at Conte blir der i lengre tid, noe jeg tror er bra, sier Thorstvedt.

I sluttforhandlinger

Også flere andre engelske medier rapporterer at Tottenham har valgt å tilby Conte jobben og at italieneren nå skal være på vei til England for å sluttføre en avtale.

Tidligere denne uken ble det rapportert at tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino var aktuell for en sjokk-retur til klubben, men ifølge flere franske medier er det vanskelig for argentineren å forlate PSG. Paris-klubben ønsker for alt det er verdt å beholde Pochettino, skriver blant andre Daily Mail torsdag.

Den franske avisen Liberation meldte at PSG-treneren skulle ha informert ledelsen i den franske klubben at han ønsker å slutte i jobben som trener, for å vende tilbake til Tottenham. Flere andre medier hevdet på sin side at disse opplysningene ikke medførte riktighet.

Ifølge Mirror skal Conte ha blitt lovet penger til forsterkninger av laget i Tottenham. Tottenhams omstridte styreformann skal være villig til å legge store penger på bordet for at klubben skal tiltrekke seg kvalitetsspillere.

Avisen skriver også at Conte kommer til å forlange en megakontrakt på 15 millioner pund per år.

Et annet aspekt som også må løses er ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano at Conte får med seg sitt eget støtteapparat. Ifølge Romano skal Tottenham kun akseptere italieneren å ta med seg fire egne personer inn i sitt nye team.

The Athletic har tidligere meldt at stjernespiss Harry Kane begynner å bli frustrert og at han vil presse på for en overgang denne sommeren siden Tottenham ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen.