Borte mot Porto ble nemlig 17-åringen tidenes yngste nordmann til å debutere i den gjeveste europeiske klubbturneringen. 17 år, fire måneder og 27 dager gammel ble også kvelden komplett da han etter et kvarter på banen sendte ballen i nettet i den kruttsterke 4-0-seieren borte mot Porto.

Scoringen gjør han til tidenes nest yngste målscorer i Champions League noensinne. Kun Barcelonas Ansu Fati har vært yngre og notert seg for scoring.

– Det har gått litt over en uke nå siden det skjedde, så jeg har fått litt tid til å fordøye det og tenke litt på det. Hva skal jeg si, det var helt utrolig morsomt. Jeg hadde aldri forventet at det skulle skje når jeg opplevde det. Det har vært veldig gøy og mye styr rundt det, sier Nusa til Nettavisen.

– Jeg synes det er veldig gøy å være med og sette rekorder. Å være i historiebøkene er bare gøy, det er noe ekstra, fortsetter han.

Mye skryt: – Følte bare glede

I løpet av sine drøye 15 minutter på banen viste Nusa flere briljante detaljer med ballen. Unggutten fra Langhus, med fortid i Stabæk, driblet og herjet med frustrerte Porto-spillere før han toppet det hele med scoring like før full tid.

– Han tok virkelig for seg. Jeg gleder meg til å se ham mer. Topp, topp klasse, uttalte TV 2-ekspert Morten Langli etter kampen.

I belgiske medier gikk heller ikke nordmannens prestasjon ubemerket. Nusa fikk en åtter på børsen av storavisen Het Niuewsblad. De omtalte prestasjonen hans på følgende måte:

«Sørget for panikk hos portugiserne med friske bein og scoret et herlig mål».

Nettavisen snakker med Nusa på et digitalt pressetreff som den belgiske storklubben har arrangert spesielt for norsk presse. Der forteller han at selv om opplevelsen fra forrige uke i Portugal har begynt å synke inn - så tok det som nevnt litt tid.

– Det har egentlig bare vært positivt. Det har vært masse fine tilbakemeldinger og mange som ville gratulere og slike ting. Jeg har blitt litt overveldet kan man si.

Han prøver å sette ord på selve opplevelsen da han i det 89. minutt satte inn den historiske 4-0-scoringen.

– Egentlig så følte jeg bare glede over at vi scoret. Jeg tenkte ikke så mye mer enn det, for jeg tror ikke det gikk helt inn i kroppen min hva som hadde skjedd enda, men jeg var glad for å score og tok det som et vanlig mål. Så var det bare å fortsette egentlig, sier Nusa.

Før han smilende innrømmer:

– Etter litt tid skjønte jeg at det var litt mer enn det da.

- Visste ikke hva jeg kom til

Nusa har nå vært i Club Brugge i litt i overkant av ett år etter at han ble kjøpt for over 30 millioner kroner fra Stabæk i fjor sommer. Etter en kort kometkarriere som 16-åring i Eliteserien var det en stor omveltning å flytte til nytt land, ny liga og generelt en annen hverdag.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle komme til når jeg gikk ut til utlandet for første gang. Jeg har lært masse gjennom dette året, selv om det tok litt tid å tilpasse seg et nytt land.

– Det er et annet «game» her ute enn i Norge. Jeg var vant til Eliteserien, men det er litt annet fokus her. Det testet meg, men jeg har kommet veldig bra ut av det synes jeg, forklarer Nusa.

Etter scoringen mot Porto forrige uke ble Nusa belønnet med en ny og forbedret kontrakt av Club Brugge. Når han ser tilbake på utviklingen han har hatt i sin til nå korte karriere, trekker han selv frem en egenskap som han tror har hjulpet han.

– Jeg tror kanskje det som har vært viktigst er å ikke tenke alt for mye på det bra som har skjedd. Jeg føler jeg er en person som ikke lar suksessen «bli i meg for lenge» og at jeg har nye mål hele tiden. Selv om ting skjer kan jeg fokusere på det neste og at jeg aldri er fornøyd. Jeg vil pushe for mer, jeg tror det har vært en nøkkel.

Inspireres av Haaland: - Ser at alt er mulig

Nusa står foreløpig med ni kamper for den regjerende belgiske seriemesteren. Enn så lenge har det blitt to kamper fra start, men i all hovedsak har han spilt en rolle som innbytter med innhopp fra benken.

Spørsmålet er om unggutten snart begynner å banke på døren for en plass i førsteelleveren.

– Så klart, man vil jo spille. Men for akkurat meg, så tror jeg ikke det har vært et stort problem (å komme inn fra benken red.anm). Jeg har vært i klubben et år, og tror jeg har tatt steg. Det viktigste er å bli en bedre fotballspiller. Det kommer etter hvert, det med å starte kamper. At jeg ikke har spilt alt for mye nå, det er ikke noe farlig egentlig, for jeg vet at det vil komme så lenge jeg jobber, sier han.

Nusa beholder med andre ord roen og skynder seg langsomt mot stjernene. Da kan det være inspirerende å se andre norske stjerner som presterer rundt om i Europa.

– Jeg følger med på mange, det er gøy å se på alle som gjør det bra i Europa. Det er lett å se på Haaland, man blir inspirert med en gang. Det er veldig morsomt, og så klart, når man ser på dem, så ser man at alt er mulig, sier Nusa.

En av Haalands styrker i tillegg til målscoreregenskapene er en imponerende fotballfysikk. I likhet med Haaland var Nusa veldig ung når han slo gjennom på seniornivå. Fremdeles utvikler han seg fysisk.

– Det var et av hovedpunktene de ville jobbe med meg på fra starten av, så jeg har jobbet veldig bra med det dette året. Jeg har bygd en bedre fysikk, noe som er enda viktigere når man kommer ut i Europa. Jeg har jobbet tett med fysioterapeutene og lagt ned ganske mange timer på det.

– Jeg har ingen konkrete tall, jeg ser det bare på meg selv hvis jeg ser i speilet, da kan jeg se litt forskjell.

Tre ulike trenere på ett år: - Har vært bra for meg

Da Nusa ble hentet fra Stabæk etter kun elleve kamper i Eliteserien i 2021 var det Phillipe Clement som ledet laget. Etter kun et halvt år forsvant treneren til den ledige jobben i Monaco. Inn kom nederlandske Alfred Schreuder og ledet laget til seriegull etter seier i sluttspillet.

Men ikke lenge etter var også Schreuder historie i klubben da han fikk tilbud om å erstatte Erik ten Haag i Ajax. Dermed fikk assistent Carl Hoefkens jobben med å styre Club Brugge videre.

Nusa har dermed hatt tre ulike hovedtrenere i sin korte periode i klubben.

- Jeg tror egentlig det har vært bra for meg å ha litt forskjellige trenere. Når det kommer en ny trener inn så starter på en måte alle sammen på null, og jeg tror det har hjulpet meg. I hvert fall i starten så spilte jeg ikke noe særlig, forklarer han.

- Vi byttet trener til jul og da kom en etter nyttår. Jeg følte jeg kunne komme og gi hundre prosent noe som var bra. Jeg hadde et bra inntrykk av den forrige treneren også som er en veldig god trener. Det gikk egentlig fint før vi byttet igjen og han vi har nå var assistent hele året så han kjente jeg litt fra før. Det er et litt annet forhold jeg har til han, men det har vært bra og jeg liker at alle kan starte fra «scratch», reflekterer 17-åringen.

Det var også Hoefkens som ga Nusa Champions League-debuten og han takket for tillitten med å vise opp store kvaliteter på banen.

– Man må ta sjansen når man får den. Da jeg kom inn, så stresset jeg ikke. Jeg ville bare gjøre det beste ut av det og hjelpe laget så mye som mulig, sier han og forklarer videre om sin uredde tilnærming.

- Det er litt sånn jeg er, jeg tør å prøve uansett hvor det er. For meg, så var det bare å gå utpå og vise alt jeg kan, egentlig. Det var veldig morsomt at det gikk så bra og at jeg fikk til en del ting.

Etter kampen ventet det også gode tilbakemeldinger fra treneren som naturlig nok var fornøyd med hele laget, inkludert Nusa, etter maktdemonstrasjonen mot den portugisiske storklubben.

– Jeg snakket litt med ham. Han vet hva som er i meg fra før, så han var ikke så overrasket, men han var veldig fornøyd, avslutter Nusa.