Gå til sidens hovedinnhold

Antydet at Herrem kan ha spilt sin siste OL-kamp. Selv svarer hun kryptisk

Den norske kantstjernen (34) sier hun fortsetter på landslaget etter OL i Tokyo, men kan ikke gi noen lovnader om neste OL i Paris.

TOKYO (Nettavisen): OL i Tokyo endte med bronse for de norske håndballjentene og for flere på laget kan lekene i Japan ha vært det siste OL-et de deltar i.

Selv om det bare er tre år til neste sommer-OL, i Paris i 2024, så gå trolig det mesterskapet uten noen av de profilene som preger dagens mannskap.

Veterankeeper Katrine Lunde bekrefter i pressesonen etter kampen at hun ikke har planer om å satse mot mesterskapet i den franske hovedstaden om tre år.

Antydning om Herrem

Også Camilla Herrem er usikker, men utelukker ikke at hun kan holde på i tre år til. I NRKs radiosending av bronsefinalen mot Sverige, ble det imidlertid antydet at OL i Tokyo fort kan bli de siste lekene der vi ser Herrem spille for Norge.

LES OGSÅ: Mørk slår tilbake mot kritikerne etter bronsejubel: - Skal være litt forsiktig

- Ja, kan fort være det. Det handler litt om hun holder nivået framover og litt det med motivasjonen for å fortsette. Nivået har hun nå, men så kommer det andre som kan ta plassen etter hvert, sa tidligere landslagsspiller Håvard Tvedten om 34-åringen.

Selv svarer Herrem litt kryptisk når Nettavisen spør henne om OL i Paris, men hun kan i hvert fall bekrefte at hun ikke har planer om å gi seg på landslaget.

- Så lenge man er god nok og så lenge man finner glede i dette og finner motivasjon, så skal jeg aldri si aldri. Tre år det går fort, det har jeg merka nå fram mot dette mesterskapet. Så vi får se, sier hun litt kryptisk til Nettavisen.

- Så det er ingen planer om å legge opp med det første?

- Landslaget vil jeg være med på, så lenge jeg elsker håndball, synes det er dritgøy og fortsatt er god nok, så vil jeg fortsatt være med, sier kantspilleren.

Usikker Oftedal

En som ikke kan komme med fullt så positive lovnader er kaptein og playmaker Stine Bredal Oftedal. Hun er fortsatt litt i tenkeboksen med tanke på OL om tre år.

LES OGSÅ: Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

- Har ikke tenkt så mye på det. Tre år er selvfølgelig kjappere enn fire år, men jeg tror jeg tar det litt her og nå enn så lenge, sier hun til Nettavisen om framtiden.

Bredal Oftedal har vært en del av de norske landslaget siden EM på hjemmebane i 2010 og Györ-proffen har rukket å bli 29 år. I 2024 har hun blitt 32 år.

Mørk: - Absolutt

Der både Herrem har vært med å vinne OL-gull, så står Nora Mørk uten denne medaljen, i likhet med Bredal Oftedal. Både Mørk og Bredal Oftedal har vunnet det meste annet som kan vinnes.

30-åringen fra Oslo er klar på at hun sikter seg inn mot et nytt OL. Mørk har imidlertid slitt mye med skader de siste årene og er slik sett avhengig av å holde seg skadefri for at motivasjonen skal holdes på topp fram mot 2024.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen fikk gave av Cheruiyot etter løpet: - Vi er gode venner

- Ja, så lenge jeg synes det er gøy. Og jeg synes håndball er veldig gøy. Jeg har tatt flere steg siden desember. Jeg har vært frisk i et års tid, jeg, så det er litt å ta igjen.

- Så lenge jeg synes dette er gøy, så absolutt, slår hun fast overfor Nettavisen.