Åpen for å stryke vektløfting

Foto: Scanpix/Jon Eeg

Enda en vektløfter er tatt i doping, og IOC-medlem Gerhard Heiberg er åpen for å debattere om vektløfterne i det hele tatt skal få være med i neste OL.

25.08.04 23:24

Heiberg synes det er trist med alle vektløfterne som er tatt.

- Ja, dessverre, vi har fått enda en sak. Og nå er vi oppe i ni. Dette er for oss totalt uakseptabelt. Vi har null toleranse. Og vi har nå forberedt et møte med det internasjonale vektløfterforbund. For her må det skje noe, vi kan ikke sitte og se på dette, sier han til TV 2.

Han er imidlertid tilbakeholden med å offentligjøre navnet på denne utøveren onsdag kveld:

- Det vil jeg nødig si når vi skal ha møte om vedkommende i morgen tidlig. Men totalt er dette helt utenfor det vi kunne tenke oss da vi begynte lekene, understreker han.

Stryke av programmet
Etter de mange avsløringene under dette OL, åpner han for at vektløfting ikke skal stå på programmet om fire år i Aten.

- Det er noen som mener det. Vi har en bra dialog med presidenten i Det internasjonale vektløfterforbund, som er like oppmerksom på dette som oss. Og han gjør hva han kan. Men når utøverne kommer og er dopet på denne måten, så må vi ha en hard og lang samtale om hva som skjer, og eventuelt se på muligheten av at de ikke er med i Beijing i 2008, sier Heiberg.

På TV 2s spørsmål om når eksklusjon av vektløfting vil bli diskutert, er han ikke helt sikker.

- Jeg vil ikke kalle det eksklusjon ennå. Men vi er nødt til nå å si fra å se på hva som skjer videre innenfor det forbundet. At utøverne også vet at hvis de fortsetter de med dette, så strykes de av kartet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.