RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner dopingsak mot Alberto Contador

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
27-åringens sykkelframtid kan henge i en tynn tråd.

Det franske nyhetsbyrået AFP melder mandag kveld at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) krever at det blir åpnet disiplinærsak mot Alberto Contador.

Tour de France-vinneren testet positivt på Clenbuterol den 21. juli i år - og risikerer en toårig utestengelse.

Rytteren selv skylder på matforurensing og hevder at en spansk biff er årsaken til at et dopinglaboratorium i Köln fant en mikrodose av stoffet i blodet hans. 27-åringen har truet med å slutte som proffsyklist dersom han blir dømt for forholdet.

UCI-talsmann Enrico Carpani uttaler til VeloNation at det er for tidlig å si om Contador eventuelt vil miste sin Tour de France-tittel. Spanjolen vant rittet 39 sekunder foran Andy Schleck.

- Klokken 18.30 informerte UCI det spanske forbundet om å starte en disiplinærsak mot Alberto Contador, fortsetter Carpani.

Kan bli utestengt til 2012
Hovedpersonen skulle opprinnelig melde overgang fra Team Astana til Team Saxo Bank/SunGard foran neste sesong. Dersom han blir utestengt i tråd med gjeldende presedens i sykkelsporten, er han tidligst tilbake sommeren 2012.

I et intervju med Ekstra Bladet søndag fortalte lageier Bjarne Riis at han da fremdeles levde i håpet om at stjernesigneringen hans kom til å bli frikjent for anklagene.

Les også: Contador skylder på spansk biff

- Jeg dro ned, snakket med Alberto og så ham i øynene. Jeg tror på at han ikke har tatt det her med vilje. Jeg håper det ikke går politikk i saken, men at han blir frikjent, fortalte Riis i intervjuet.

Riis: - Laget fortsetter
- Og hvis det ikke i skjer. Hva skjer med laget ditt da?

- Det skjer ingenting. Vi kjører bare videre uten ham. Selvfølgelig vil laget fortsette.

- Men hvis han får en karantene. Kan han deretter vende tilbake til laget når den utløper?

- Ja, jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle være mulig, svarer Riis.

- Hvilke konsekvenser har saken hatt til nå?

- Det har resultert i at vi ennå ikke har lagt sesongplanen for 2011. Vi kommer til å avvente. Men jeg vet at Alberto er tilbake i trening, det som er bra er at han er ekstremt god til å komme seg hurtig i form.

Nå kan imidlertid hans største mareritt bli til virkelighet. Contadors skjebne ligger, ifølge UCI, i det spanske sykkelforbundets hender.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere