Åpner døren for Beckham

Foto: Pa Photos/Scanpix

Fabio Capello vil ikke utelukke at David Beckham kan returnere til det engelske landslaget.

Det vakte stor oppsikt på balløya da Englands hardt pressede landslagssjef, Fabio Capello, i et TV-intervju ga uttrykk for at David Beckhams karriere på landslaget var over.

Capello hadde på det tidspunktet ikke snakket med Beckham om avgjørelsen og det var en overrasket og trist Beckham som mottok beskjeden.

Nå skal imidlertid den italienske landslagssjefen ha snudd i sitt standpunkt, og åpner nå for at en David Beckham i form fortsatt er en interessant mann for et engelsk landslag.

- Snakket på telefonen
Og Capello tror ikke at det er noe vondt blod mellom ham og LA Galaxy-stjernen.

- Jeg snakket direkte med David på telefonen for å forklare hva som egentlig skjedde og at forholdet mellom oss er veldig, veldig bra. Jeg snakket med David fordi han var en del av støtteapparatet under VM. Vanligvis snakker jeg ikke med spillere på telefonen. I min karriere har jeg aldri gjort dette, men i dette tilfellet snakket jeg, sier Capello ifølge Sky Sports.

Capello erkjenner imidlertid at selv om døren ikke er lukket for Beckham, er det en generasjonsskiftet på landslaget som er viktigst for ham nå.

- Først må han spille en kamp. Vi følger alle spillerne. Framtiden er for de unge spillerne.

For David Beckham er fortsatt ikke helt tilbake etter at han røk akillessenen under låneoppholdet i AC Milan i vår. Skaden sørget for at Beckham ikke fikk spilt i sommerens VM-sluttspill. Dermed kunne det virke som om Beckham aldri fikk noen passende avslutning på en imponerende landslagskarriere, men nå utelukker altså ikke Capello at Beckham kan returnere.

- Døren er åpen for alle spillerne, men nå tenker jeg på de unge spillerne. De må spille flere kamper og få mer erfaring. Vi vet verdien av de eldre spillerne, sier Capello.

- Kan bli god manager
Men selv om Capello holder døren på gløtt for Beckham, legger han ikke skjul på at nettopp alderen ikke taler til hans fordel.

- For meg vil noen spillere bli vanskelig å hente inn senere på grunn av alderen deres. I EM vil Beckham være 36, understreker Capello.

Og om ikke Beckham returnerer til landslagsspill, tror Capello at den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen kan egne seg godt i manager-yrket.

- Han har mye erfering og kjenner forskjellige stiler i Spania, Italia, England og USA. Han vet mye. Jeg tror han kan bli en god manager, han er en intelligent mann, skryter den engelske landslagssjefen.

Dermed har Capello gjort sin del for å opprettholde et godt forhold til Beckham. Hvorvidt superstjernen returnerer til landslaget som spiller, gjenstår derimot å se.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag