David Moyes har sittet i sjefsstolen på Goodison Park i en årrekke, men nå tyder mye på at skotten setter kursen for Manchester. Moyes er storfavoritt til å etterfølge Sir Alex Ferguson som United-manager – og britiske medier spekulerer i at en offentliggjøring er nært forestående.

Dermed kan Everton-ledelsen fort måtte bruke de neste ukene på å se seg om etter en ny manager. Kandidatene er flere, og Mark Hughes går langt i å lansere seg selv som en av dem.

– Det har ikke skjedd enda (Moyes-overgangen), men når én manager forsvinner åpner det seg muligheter for andre managere som ikke har jobb, inkludert meg selv, sier han til Sky Sports News.

Gamleklubben
Hughes legger ikke skjul på at managerjobben i Everton framstår særdeles interessant – ikke minst for den som har et forhold til klubben fra før.

– Det er en fantastisk klubb, som jeg har vært så heldig å få spille for, og som jeg virkelig trivdes i, sier Hughes.

Waliseren, som har rukket å bli 49 år, spilte én sesong i Everton-drakta på tampen av sin innholdsrike karriere. Skal vi tro den tidligere måltyven kunne det imidlertid fort blitt mer.

– Jeg var nær ved å spille for dem mange ganger, men fikk først oppleve det mot slutten av karrieren min. Jeg hadde en flott periode der, og likte meg virkelig godt, sier han.

Etter endt karriere har 49-åringen hatt flere managerjobber. Fra 1999 til 2004 var han walisisk landslagssjef – og siden har han vært innom både Blackburn, Manchester City, Fulham og Queens Park Rangers.

I sistnevnte klubb fikk han sparken i november i fjor.

Store sko å fylle
Hughes har aldri lagt skjul på at han vil tilbake i fotballmanesjen. Everton-jobben anser han som en formidabel oppgave – uavhengig av hvem som får den.

– Uansett hvem som får sjansen, er det en stor posisjon, en stor klubb og store sko å skulle fylle. David Moyes har gjort en fenomenal jobb der, og den har blitt utført under tildels krevende omstendigheter, sier Hughes – og påpeker at Liverpool-klubbens økonomiske muskler har vært begrensede.

49-åringen er samtidig ikke i tvil om at han kunne løst oppgaven.

– Det er fin mulighet for noen, og jeg mener jeg kunne løse de fleste jobbene i Premier League, sier han. (ANB)