Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for å fortsette hos Kristoff

- For stor risiko å bytte lag nå, sier fjorårseneren.

Denne uka får Katjusja avgjørelsen i voldgiftsretten (CAS): Enten får de likevel sykle i WorldTouren denne sesongen, hvis ikke forblir laget på nivået under.

Stjernerytter Joaquim Rodriguez er på plass i Oman sammen med blant andre Alexander Kristoff.

Fra den arabiske halvøya forteller han at han håper å fortsette karrieren i det russiske laget.

- Å bytte lag nå, medfører en stor risiko, sier den 33 år gamle spanjolen til Marca.

Sesongplan viktigere enn lisens
Han er mest opptatt av hvilke ritt han får innpass i under 2013-sesongen, enn hva slags lisens hans rike arbeidsgiver innehar i sykkelsporten.

- Sannheten er at det viktigste for meg er sesongplanen, og ikke om vi holder oss i verdenstouren for enhver pris. Vi har blitt fortalt at det fortsatt er håp om at vi kan få lisensen tilbake, sier han.

I midten av desember besluttet UCI at Katjusja ikke fikk WorldTour-lisens. Det var en mildt sagt overraskende avgjørelse. Ikke basert på dopingbakgrunnen flere ryttere og ledere på laget har, men fordi andre lag med like store problemer ble holdt inne i varmen.

Tour de France i fare
For Kristoffs del var avgjørelsen en liten katastrofe. 25-åringen var satt opp på Tour de France-mannskapet denne sesongen.

For å få innpass der, må laget enten: a) ha WorldTour-lisens eller b) ha Joaquim Rodriguez på laget.

Da spanjolen selv signaliserte at han skulle forlate laget om lisensen ikke ble gitt tilbake, forsvant Tour de France-laget foran øynene på Stavanger-gutten.

Nå kan det se ut som utspillet mest dreide seg om å legge press på lisensnemnda i UCI og siden voldgiftsretten.

- Slike avgjørelser blir bare tatt innenfor sykkelsporten, sier Rodriguez med klar adresse til UCI.

- Jeg mottok telefoner fra andre lag som ønsket meg, men fra starten av har jeg fastholdt at jeg ikke ønsker å ta en avgjørelse, innen denne saken har blitt avklart.

Rodriguez har en klausul om at han forlate laget dersom WT-lisensen uteblir. På den måten er han også fastlåst til Katjusja inntil saken er ferdigbehandlet av CAS.

Kommentarer til denne saken