*Nettavisen* Sport.

Åpner for å selge alle

Foto: DYLAN MARTINEZ (REUTERS)

Newcastle går til drastiske skritt.

Alan Shearer har lidd enda et stort tap etter at Newcastle la ut hele førstelaget for salg, skriver Times Online.

16 dager etter at klubben rykket ned til Championship, ligger Newcastle ennå med brukket rygg og uten manager. Shearer hadde bare hadde kontrakt ut fjorårssesongen.

I tillegg har de ikke fått inn noen spillere som kan bære klubben videre. De toppet det hele ved å legge ut e-mailen for å kunne få bud på klubben.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Shearer uviss om sin fremtid
Shearer, som for tiden er på vent som manager, returnerte fra en firedagers pause i Portugal på mandag. Han har fremdeles et brennende ønske om å føre klubben tilbake til glansdagene, men har ikke planlagt noe møte med eieren, Mike Ashley. Ashley var i utgangspunktet lunken til en ansettelse av Shearer og det er uvisst om han vil la han fortsette.

Forrige uke ble Shearer lovet en samtale med Derek Llambias, som er administrerende direktør. Her håpet han å få informasjon om frisk kapital som skulle brukes til overganger og lønninger, men har ennå ikke hørt noe.

- Alan famler i mørket, skal en kollega ha sagt.

Shearer har ikke fått noen avtale om forlengelse av kontrakten eller hørt noe om at den nåværende er løpt ut. Han vil heller ikke gi klubben noen tidsfrist, men vil også ikke bare forsvinne så lenge det er en mulighet for å beholde jobben. Han prøver alle muligheter for å få det til å fungere.

Shearer vil ha få muligheter til å bygge opp et nytt lag. Hans tidligere planer om å bygge opp et nytt lag med Steven Taylor, Steve Harper og Sébastien Bassong som bærebjelkene i laget, for å sikre opprykk, har blitt ignorert.

Leter etter kjøpere
Nå har et stort antall agenter og andre klubber blitt informert om at hele laget er tilgjengelig for bud. Det er også blitt rapportert at agenturfirmaet First Artist har blitt hyret for å finne kjøpere til spillere som Obafemi Martins, Joey Barton og Fabrico Coloccini.

Rett etter at Shearer ble ansatt, beskrev eier Ashley det som den beste avgjørelsen han hadde gjort. Dette ble også befestet av direktør Llambias. Supporterne er også enig.

Umiddelbart etter nedrykket fra Premier League, fortsatte Shearer å jobbe for klubben. Uten lønn. Han snakket med spillere og agenter om potensielle signeringer og laget et program for oppkjøringen til sesongen. Behandlingen han har fått fra klubben har vært dårlig, og supportere har ringt inn til klubben for å få eier Ashley til å få en slutt på uføret.

Newcastle United Supportes Club sier i en uttalelse at:

- Det er nødvendig at Mike Ashley snarest tar grep for å slå ned på ryktene og folkesnakket som har kommet som følge av ansettelsen av Alan Shearer.

Ashley fra vondt til verre
Mike Ashley fortsetter å sette seg i forlegenhet. Klubben, som må innfinne seg med å miste 120 ansatte av staben, bekreftet igår på hjemmesiden at klubben var til salgs for en milliard og la ved e-mailadressen hvor interessenter kunne ta kontakt. Dette førte til en strøm av fornærmende mailer fra Sunderland-fans.

Kilder sier at Ashley vil være heldig om han klarer å få 800 millioner av den ønskede milliarden, som er den prisen han satte for å selge klubben.

Ashley har tidligere sagt at han håper at klubben vil kunne selge til en britisk part, selv om representanter for klubben har vært på hyppige reiser i Dubai og Oman for å finne eventuelle kjøpere. Det er forventet at et bud på selve klubben vil komme innen slutten av juni. Tidligere formann i Newcastle, Freddy Sheperd skal være en av interessentene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag