*Nettavisen* Sport.

Åpner for å utsette OL-uttaket

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

- Hvis vi ikke får de svarene vi trenger nå, vil vi også bruke NM, sier Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Hopplandslaget har i utgangpunktet frist til mandag med å ta ut laget som skal bli med til Sotsji-OL.

Nå forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen at de kan komme til å vente til etter NM med å ta ut OL-laget.

- Vi har i utgangspunktet frist til mandag, men vi har en mulighet til å ta med NM i vurderingen på tirsdag, sier Bråthen til Nettavisen.

- Hvis vi ikke får de svarene vi trenger nå, vil vi også bruke NM. Vi ønsker ikke å holde dette uttaket noe lengre enn nødvendig, men da må svarene være så tydelige at det ikke er noen grunn til å vente. De utøverne det er snakk om har muligheter til å gi oss de svarene før NM, sier Bråthen.

Etter hva Nettavisen erfarer er Anders Bardal, Rune Velta, Anders Jacobsen og Anders Fannemel allerede klare for OL, og det kjempes altså om den femte og siste plassen.

- Vi vil ha det beste laget i OL og det er en del ting vi må vurdere når vi skal ta ut laget; kapasitet, formutvikling, resultater og erfaring. Det er mange elementer vi må ta med i det bildet av den vurderingen. Det er klart at noe taler for noen og noe taler for noen andre, så vi må gjøre en grundig vurdering når vi skal presentere våre utøvere for Olympiatoppen i begynnelsen av neste uke, sier Bråthen.

God OL-søknad fra Tande
Tom Hilde var én av favorittene til å komme til OL før sesongen, men har slitt i hoppbakken denne vinteren. Torsdag klarte han ikke å kvalifisere seg til verdenscuprennet i polske Wisla.

I stedet imponerer 19 år gamle Daniel Andre Tande fra Kongsberg. 19-åringen ble tredjebeste nordmann med en 17. plass i Wisla torsdag.

- Daniel er definitivt en av dem som har lagt inn, og driver og legger inn, en sterk søknad. Det er det ingen tvil om, sier Bråthen om talentet fra Kongsberg.

- Han er en utøver som står for veldig mye av det vi ønsker å tilføre utøverne våre. Han er relativt selvstendig for å være såpass ung, og han har bra basisfysikk. Sosialt er han ganske bra for å være såpass ung. Vi er veldig godt fornøyd med Daniels utvikling, skryter sjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: imago/GEPA pictures/ All Over Press

Han vil derimot ikke love unggutten noen OL-plass helt ennå. Landslagsledelsen har fortsatt et håp om at Tom Hilde kan klare å få orden på hoppingen før uttaket.

- Jeg tror det viktigste her er at vi kan hjelpe Tom med å finne svaret på hva som er galt. Og så er spørsmålet om vi rekker det i løpet av den korte tiden vi har fram til uttaket, sier Bråthen om Hildes problemer i hoppbakken.

- Tenker ikke på OL
Hildes trolig største utfordrer, Tande, sier han ikke tenker mye på OL.

- Jeg streifer ikke så mye innom tanken på OL, men jeg ser selvfølgelig at OL er en mulighet, sier Tande til Nettavisen.

- Jeg prøver ikke å fokusere på det. Jeg er veldig nære og er fornøyd med at jeg følger opp forrige helg. Det er veldig moro. Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra trenerne, sier 19-åringen.

Til helgen er det klart for verdenscup i Zakopane, før turen går videre til NM og Lillehammer for de norske hopperne tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag