Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for comeback

Den tidligere svenske høydehoppstjernen Stefan Holm har ikke glemt gamle kunster.

Oslo (ANB): Over tre år er gått siden 35-åringen la piggskoene på hylla. Stefan Holm har imidlertid ikke sluttet å leke seg over høydelista – og er til stadighet å se på trening.

1. nyttårsdag skal sågar Holm ha svingt seg over småpene 2.08 i Våxnäshallen i Karlstad – med god margin. Det imponerte både hovedpersonen selv og andre, skriver nwt.se.

- Det kjentes urovekkende bra ut. Dette er vel det høyeste jeg har hoppet som 35-åring, sa Holm.

Finnkampen?
Til sommeren arrangerer hans egen klubb, Kils AIK, veteran-SM. Deltakelse der har stått på Holms agenda i mange år – og olympiamesteren fra 2004 går naturligvis for seieren.

Det stopper imidlertid ikke der. 35-åringen har også lyst til å bli med på det svenske landslaget en siste gang. I slutten av august arrangeres nemlig den tradisjonsrike og prestisjetunge Finnkampen – og der vil gjerne Holm delta.

- Jeg skal imidlertid ikke være med og ta plassen fra noen annen og yngre hopper som har gjort de samme resultatene som meg. Men hvis jeg kan tilføre noe og kroppen føles bra ... så, selvfølgelig, sier han – og tilføyer:

- Dessuten arrangeres jo Finnkampen i Göteborg i år, så det er både nære og bra på den måten.

2.25?
Hvor høyt han kan hoppe, har selvsagt den gamle mester noen tanker om.

- Et sted mellom 2.20 og 2.25 burde jeg kunne klare. Jeg veier fire-fem kilo mer enn da jeg var aktiv og har også mistet mye av hurtigheten. Men likevel, 2.20 og litt til¿hadde vært gøy, sier veteranen.

Holm har for øvrig også et annet stort mål til sommere. Da reiser han til London-OL – i håp om å skaffe seg nok stemmer til å bli valgt inn i Den internasjonale olympiske komité (IOC). (ANB)

Kommentarer til denne saken