Åpner for Modo-retur

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Mats Zuccarello Aasen sender et nedslående signal til norske klubber som drømmer om å hente han hjem fra USA.

08.08.10 14:01

Oslo (ANB): Zuccarello Aasen forbereder seg i disse dager på livet i den nordamerikanske proffligaen NHL. Om et par uker setter landslagsprofilen kursen for New York.

Fram til avreise trener han med gamleklubben Modo, for å komme skikkelig i form. Zuccarello Aasen innrømmer gjerne at han ikke forlater Örnsköldsvik med lett hjerte – men åpner for at han dukker opp der igjen.

- Jeg kan ikke love noen ting, og jeg vil gjerne spille i NHL i ti år, men det hadde vært gøy å komme tilbake og avslutte karrieren i Modo, sier han til lokalavisen Örnsköldsviks Allehanda.

- Velkommen
Den slags toner er musikk i ørene til Modos sportssjef Fredrik Andersson.

- Det er fantastisk å høre. Han er selvfølgelig velkommen tilbake hit når han vil, sier han.

22 år gamle Zuccarello Aasen gir tiden i Modo store deler av æren for at NHL-drømmen nå går i oppfyllelse.

- Jeg hadde nok ikke vært der jeg er i dag om det ikke hadde vært for Modo. Det har vært veldig lærerikt å spille sammen med Niklas Sundström og jeg må si at det føles leit å flytte. Jeg trives kjempebra her, sier Zuccarelo Aasen.

Han innrømmer også at to av lagkameratene ga han avgjørende råd med hensyn til klubbvalg.

Jobber hardt
- Før jeg bestemte meg for å signere, snakket jeg med Markus Näslund og Niklas Sundström som begge har vært der tidligere. Det de fortalte meg om klubben hadde stor betydning for beslutningen min, sier landslagsprofilen.

Han jobber hardt for å komme i god form foran debuten i verdens tøffeste hockeyliga. Formen er ikke hundre i øyeblikket.

- Den er vel grei, men ikke mer enn det. Det er det jeg er for å endre på. Det er lettere å trene med et lag enn på egen hånd, sier 22-åringen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.