Åpner for spansk allianse

Samuel Sanchez (Euskaltel) og Alberto Contador (Astana)

Samuel Sanchez (Euskaltel) og Alberto Contador (Astana) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Vi trenger begge å ta igjen tid, sier Euskaltel-kapteinen

Euskaltel har hatt en tung start på Tour de France.

Kapteinen på det baskiske laget, Samuel Sanchez, ble involvert i en velt på den første etappen og kom i mål sammen med Contador, 1.20 bak teten.

Les også:- Det er ikke bra for Tour de France

Starten på touren ble ikke noe bedre av at arrangøren hadde valgt å ta tilbake lagtempoen på programmet. Euskaltel ble sist av alle, hele 1.22 bak Garmin-Cervélo.

Mulighet for allianse
Men når rittet nå kommer inn i Pyreneene skal det klatresterke laget vise seg fra sin absolutt beste side.

- Det kommer til å bli angrep. Jeg tror ikke at vi bare vil sitte og se på hverandre. Det er noen som må angripe langt fra mål for å ta igjen tapt tid og bli kvitt neon rivaler, sier Samuel Sanchez.

Les mer:- Contador skal angripe

Euskaltel-kapteinen er definitivt en av dem. Med fem minutter i sekken i forhold til Thomas Voeckler (han er 2.24 bak Andy Schleck) innser Sanchez at han kanskje trenger litt hjelp for å komme tilbake i seierskampen. Derfor er han klar til å alliere seg med landsmannen Alberto Contador.

- Vi har snakket om det og jeg har fortalt han at om han angriper og jeg klarer å følge ham, så vil jeg mer enn gjerne samarbeide.

- Vi trenger begge å ta igjen tid og jeg ser for meg at vi begge vil være lykkelige over å ta inn på våre rivaler.

På «hjemmebane»
I Pyreneene er det spanske laget så god som på hjemmebane, og Sanchez og hans lagkamerater kan helt sikkert se frem til å bli løftet frem av elleville baskiske fans.

For det oransjekledde laget er Luz-Ardiden et spesielt fjell. Det var opp dette fjellet at deres klatrer Robert Laiseka hentet hjem lagets første etappeseier I Tour de France, tilbake I 2001.

- Av de tre etappene i Pyreneene er dette den mest sentimentale for oss. Det var her Laiseka vant, og for laget er det et spesielt fjell.

Vanskelig omstilling
Samuel Sanchez har en fin sesong bak seg med etappeseier i Baskerland rundt og 5. plass sammenlagt i Paris-Nice. I fjor ble han nummer fire i touren, noe som automatisk gjorde han til en av de største outsiderne i årets utgave.

Om han skal kunne gjenta fjorårets fine prestasjon må han klatre bedre enn noensinne. Han er allikevel spent på hvordan beina kommer til å kjennes ut når rytterne går rett fra flate etapper til massive fjell.

- Du må være oppmerksom og se hvordan kroppen reagerer. Det er den første dagen i fjellene og det viktigste er å finne flyten. Du må huske at kroppen misliker å komme fra flate eller mellomharde etapper til høye fjell. Den omstilling er vanskelig.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (14. juli) :

Som første nordmann tok Dag Otto Lauritzen en etappeseier i Tour de France på toppen av dagens avslutningsstigning, Luz Ardiden. Men ihvilket år?

1) 1985 2) 1986 3) 1987

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.