13.21 søndag starter Thor Hushovd sitt første Paris-Nice siden 2008.

BMC-rytteren vant åpningsetappen for fire år siden. Nordmannen slo tempospesialister som Markel Irizar og Stefan Schumacher på den innledende prologen.

I år vender «Oksen fra Grimstad» tilbake til «Rittet mot solen», og er ute etter nok en triumf i det franske etapperittet.

- Jeg håper selvsagt på en reprise. Men åpningsetappen er nok dessverre litt for lang og hard for meg. Men jeg skal kjøre «det driten holder» og se hvor høyt jeg havner, sier BMC-rytteren, som ikke har vunnet et individuelt temporitt siden 2008, til tv2.no. Da vant han prologen i både Paris-Nice og Katalonia rundt.

På grunn av seierstørken i konkurranser mot klokka er ikke Hushovd en av favorittene foran tempoetappen. I det ypperste favorittsjiktet finner vi ryttere som Tony Martin og Bradley Wiggins.

TONY MARTIN:Tempokonge tror ikke på seier

- Det er en god mulighet for meg
Det er på fellesstartetappene Hushovd har sine største sjanser. Han har sett seg ut etappen fra Vierzon til Lac de Vassivière som en sjanse til å åpne seierskontoen for 2012.

- Målet seinere i rittet er selvsagt en etappeseier. Den 3. Etappen ser for eksempel litt kupert ut og vil kunne passe meg bra. Der vil de beste spurterne falle av mot slutten og det vil nok dannes en mindre gruppe. Det er en god mulighet for meg. Jeg skal i hvert fall kjøre hardt hver dag, forteller Hushovd.

Hushovd og BMC-kompisen Phillipe Gilbert har ennå ikke vunnet sine første ritt denne sesongen. I motsetning til klassikerrivalene Tom Boonen og Fabian Cancellara. Belgieren står med 4 seiere så langt, mens Cancellara vant klassikeren Strade Bianche lørdag.

LES OGSÅ:Cancellara viste mestertakter

Boonen er også på start i Paris-Nice og man skal ikke se bort ifra at det blir nok en interessant duell mellom de to i det franske etapperittet.

Hushovd er svært lysten på en seier, og mener vinnersjansene er større i Frankrike enn i etapperittets italienske motpart, Tirreno-Adriatico.

- Jeg tror Paris-Nice passer meg bedre fremfor Tirreno nå. Det er lettere for meg å vinne en etappe her, sier Hushovd.

Satser på fjell fremfor brostein
procycling.no har tidligere skrevet om hvorfor Hushovd velger bort tradisjonsrike brosteinsritt og kjører det spanske etapperittet Katalonia rundt i stedet. Hushovd mener dette vil sikre han kjempeform i Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Jeg har veldig tro på det rittopplegget jeg har satt opp nå. Den store forskjellen er selvsagt at jeg kjører i Katalonia. Det er et hardt etapperitt, fullt av fjell, og kommer en uke før Flandern. Men det er perfekt til å kjøre meg i god form. Jeg tror det vil gi meg et løft inn mot Flandern og Roubaix, forteller Hushovd.

LES OGSÅ:Tour-favorittenes første prøvelse

Hushovd og Alexander Kristoff er de norske representantene i Paris-Nice.