PLANICA (Nettavisen): Langrennsløperen, som har tatt to medaljer i VM, skal rekke det tradisjonsrike Vasaloppet søndag. Det etter tremila i slovenske Planica lørdag.

Da Nettavisen snakket med langløperen etter målgang måtte hun haste videre til flyet som skulle frakte henne til Sverige.

For å rekke begge konkurransene blir Øyre Slind fraktet fra A til B i et av Kjell Inge Røkkes privatfly. Det har skapt overskrifter i alle de største mediehusene den siste uken.

Nå forklarer hun selv hvordan hun har opplevd mediestormen.

– Det kommer et chartret fly med en sponsorgjeng som jeg får sitte på med tilbake. På overskriftene ser det verre ut enn det er, typisk nok, på en måte, sier 35-åringen.

Les også: Mener dette reddet livet hennes: – Den eneste grunnen til at jeg er her

– Vanskelig å si nei

Langløperen, som har sjokkert alle med sine prestasjoner i mesterskapet i Planica, forklarer at hun var bestemt på å takke ja til tilbudet om å fly privat.

– For meg er det en mulighet jeg har én gang i livet, å doble VM-distanse og et Vasalopp. Det betyr såpass mye at det er vanskelig å si nei til det som toppidrettsutøver, sier hun og poengterer:

– Langløp er jobben min og jeg har vanvittig lyst til å gå Vasan. Så først og fremst er jeg takknemlig for at sponsorene stiller opp og gjør det mulig.

Les også: Norge sjokkerte Sverige: Tok gull på stafetten

Leser ikke aviser

Øyre Slinds tur i privatfly er et spleiselag mellom flere sponsorer. Det er blant andre organisasjonen Greenpeace som har reagert på transportmiddelet.

– Jeg har plantet sikkert hundre tusen trær i karrieren, så jeg har kompensert litt hvert fall, spøker hovedpersonen selv på spørsmål om hvordan hun har opplevd den siste perioden.

Skiløperen er imidlertid klar på at hun ikke leser alt av medieomtale, men heller har forsøkt å fokusere på det hun skal gjøre i VM.

– Jeg prøver å ikke lese så mye saker, man lever jo litt i bobla, så det går egentlig fint, så får jeg heller ta det senere.

Gikk tremil lørdag

Langløperen gikk tre distanser i VM. På tremila lørdag hadde Øyre Slind håpet å kjempe i toppen, men måtte til slutt ta til takke med en 10. plass. Anne Kjersti Kalvå gikk inn til sølv på distansen. Det bak suverene Ebba Andersson.

– VM for hele damelaget har egentlig gått over all forventning. Det tror jeg handler om at gruppa er veldig offensive og positive og giret på vise at vi er gode, oppsummerer Øyre Slind.

35-åringen er overrasket over det hun selv har klart å levere i Planica.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg har en individuell medalje og et VM-gull. Hvem skulle trodd det for et år siden?

Lørdag ettermiddag går turen til Sverige, før det er duket for Vasaloppet søndag morgen.

– Jeg håper jeg lander i Sälen før det blir natt. Sponsorgruppa står nedi her og venter på at jeg skal bli ferdig, sa Øyre Slind før hun hastet ut av pressesonen.