*Nettavisen* Sport.

Åpner pengesekken for talentsatsing

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Øster Hus-Ridley har for første gang en lagtidsavtale på plass med sponsoren.

Etter en sterk sportslig sesong kan det norske laget Team Øster Hus-Ridley også glede seg over gode nyheter på den økonomiske delen.

Hovedsponsor Øster Hus, med millionær Njål Østerhus som ivrig pådriver, har inngått en avtale som strekker seg over to år med Morten Hegreberg.

- Hvert år har disse avtalene kommet i boks, men da for ett år av gangen. For meg som legger ned såpass mye innsats i laget er det veldig godt med en slik langsiktighet, sier Morten Hegreberg til procycling.no.

Mannen med pengesekken
Sportsdirektøren er dermed sikret et budsjett som er noe større enn det han hadde i år, når han i 2013 tar med seg sine lokale ryttere ut på utenlandske ritt.

Allerede i fjor omtalte procycling.no Njål Østerhus, mannen Hegreberg beskrev som regionens Onkel Skrue, bare med det unntaket at han ikke var gjerrig.

- Vi gjør dette på grunn av profilering og merkevarebygging, påpekte Njål Østerhus den gangen.

Nye ryttere på vei inn
Med noe større økonomiske midler kan Hegreberg avsløre at han planlegger å øke rytterstallen noe.

- Det er allerede klart at Johan Fredrik Ziesler og Ole Martin Ølmheim legger opp. Vi skal ha inn tre-fire ryttere, halvparten lokale og halvparten fra andre steder i landet, avslører Hegreberg.

Alle skal være U23-ryttere, noe som gjør at laget viderefører sin unge profil også neste år.

- Jeg hadde ingen bekymringer for å ha et rent U23-lag i år, fordi generasjonen som kommer opp nå er så gode at de allerede har tatt igjen noen av dem som er eldre. For oss som er dypt inne i norsk sykkelsport er det klart at de som er senior på første og andre året er velutviklet taktisk sett.

Med en litt større stall satser Hegreberg på at laget kan vise seg frem på flere fronter utover sesongen.

- Vi vil kanskje kjøre noen flere ritt som lag. I fjor hadde vi veldig mange på landslaget og jeg satser på at vi har en like stor andel i hvert fall i starten av neste sesong. Da trenger vi å ha sterke folk i bakhånd når de er ute på ladslagsoppdrag. Det er også så mange norske ritt at det er viktig å ha en god bredde.

Skulle gjerne hatt Hoelgaard-brødrene
Hegreberg er sikker på at flere av hans ryttere er gode nok til å vinne internasjonale ritt neste sesong.

- Det viste de i år. Når de er i toppform kjemper de helt i toppen. Nå har de fått smake litt på suksessen, så da er håpet at de klarer å omgjøre de gode resultatene til seirer.

- Målet er at når de kommer til finaler så skal de være så sultne at de skal vinne uansett hva.

Men selv om sykkelsjefen ikke vil avsløre hvilke ryttere som er på vei inn før alle formaliteter er i orden, er det klart at han ikke får Hoelgaard-brødrene. De lokale rytterne valgte tidligere i år Quick Steps U23-lag fremfor det norske laget.

- Det er klart jeg gjerne skulle hatt dem på laget. Vi hadde Daniel inne på laget i fjor høst og hadde en plan med han, men det er ikke mange som får en slik sjanse som de fikk, sier Hegreberg.

Les også:Nordmenn klare for Quick Step

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.