RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Åpningsrennet avlyst

Sist oppdatert:
Kun én omgang gjennomført i Sölden.

På grunn av tåke ble søndagens verdenscupåpning i alpint i Østerrike avlyst.

Storslalåmrennet blir med det strøket fra verdenscuplista og arrangeres i stedet senere i vinter.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal hang godt med da én omgang av rennet var gjennomført.

Duoen lå på henholdsvis 6.- og 7.-plass etter en tur ned på isbreen i Østerrike. Vinstra-karen Jansrud var bare 15 hundredeler bak ledende Cyprien Richard fra Frankrike, og kjørte jevnt med teten hele veien ned.

Lund Svindal ledet på første mellomtid, men et par feil, der han blant annet havnet litt bakpå og fikk en rotasjon, gjorde at mannen fra Kjeller på Romerike har 39 hundredeler å ta inn på teten.

Begge de to nordmennene hadde fortsatt gode muligheter for pallplassering da rennledelsen bestemte seg for å avblåse hele konkurransen. Det skilte kun tre hundredeler mellom de fire beste etter første del av konkurransen.

- Veldig synd, for jeg følte at jeg kunne vunnet i dag. Fikk bekreftelser på at jeg har fart i kroppen, og det er det viktigste, skrev Aksel Lund Svindal på Twitter etter beslutningen.

Truls Ove Karlsen slet spesielt med den siste delen av løypa. Skikjøreren fra Steinkjer kjørte ned til 31.-plass, og kvalifiserte seg ikke for finaleomgangen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere