RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aragon på ny pokaljakt

Sist oppdatert:
Alm Aragon har ikke startet siden han vant løpet om Hesteeierkanna i november. I kveld jakter han en ny pokal på Leangen. Vi har god tro på at han lykkes.

Her finner du Nettavisens V5-tips.

Overbevisende seier på lokalkjøring
Alm Aragon har utviklet seg flott de to siste sesongene. I 2006 vant han åtte løp, mens han vant fem ganger på 16 starter i fjor. Den siste seieren kom i finalen av Hesteierkanna på Leangen i november. Etter det fikk hesten pause, og gjør nå sin første start for sesongen. 6-åringen er godt forberedt, og har vunnet en lokalkjøring i Orkdal. Kusk Atle Solhus var veldig godt fornøyd med hesten da, og ser med spenning frem til kveldens løp. Den beskjedne kusken fra Orkdal kunne ikke skjule sin optimisme da vi pratet med han søndag kveld, men han var noe betenkt på grunn av sporet. Vi tror dog han løser eventuelle posisjonsfloker, og dermed kan det bli en ny pokal for eieren Rolf Rønning. Dagens løp er Jubileumspokalen, som Rønning har et napp i fra før. Dermed kan det bli en ny pokal for den dyktige hestekaren i kveld.

Kveldens nøkkelkusk
Atle Solhus har flere vinnersjanser i kveldens V5, og er utvilsomt en av nøkkelkuskene. I den tredje avdelingen sitter han opp bak 4-årige Bokli Pil, som vant direkte etter pause sist. Hesten er trolig forbedret med det løpet i kroppen, og Solhus betrakter hesten som en outsider. Han valgte Bokli Pil fremfor Reminora, som står i førstesporet på strek. Sistnevnte viste stor fart i fjor, men det er ingen tvil om at hun er best med pisk. Treneren Morten Blækkan kan fortelle at hoppa mistet motivasjonen i fjor, og har fått mye trening siden det. Hun fungerte ok i et hurtigarbeide nylig, men formen er ikke på topp ennå. Uansett bør hun være en klar gardering bak løpets favoritt Kremix.

Startsiden avgjør mye
I V5-finalen vil startsiden og de første 500 meterne avgjøre mye. Høyst sannsynlig stikker meget raske Magdalena Spur til tet innledningsvis. Her sitter Atle Solhus i sulkyen bak Tambrosia Line. Slik vurderer han løpet:

- Jeg tror Jomar slipper teten med Magdalena Spur, og kommer til å kjøre rett frem med Tambrosia Line i håp om å få overta teten. I mine øyne er det Edvard Kristiansen og Rajas Gold som er jokeren her. Dersom de er foran oss i første sving og får teten og vi må trave i dødens tror jeg ikke Tambrosia Line vinner. Fra tet er hun en av flere som kan vinne, analyserer Atle Solhus.

Spilleforslag
Vi har satt opp tre ferdigutfylte kuponger. Disse er på 108, 420 og 1.260 kroner, og kan kjøpes her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere