*Nettavisen* Sport.

Arason: - VIF eller utlandet

Foto: (FOTO: Heiko Junge/Scanpix)

Árni Gautur Arason har fortsatt ikke skrevet under ny VIF-kontrakt. Utlandet er alternativet.

28.06.07 09:20

VALLE (Nettavisen): VIFs sisteskanse Árni Gautur Arason har voktet VIF-buret i alle de 12 kampene Oslo-laget har spilt i årets Tippeliga. Bare de tre landslagsaktuelle VIF-spillerne Daniel Fredheim Holm, Christian Grindheim og Kjetil Wæhler har gjort det bedre på Nettavisens spillerbørs, men fortsatt har den islandske målmannen til gode å signere en ny kontrakt med Oslo-laget.

Nå ønsker man et endelig svar fra toppkeeperen.

- Jeg har pratet med spillerens agent Jim Solbakken, og fortalt ham om våre tanker for Arason. Han har fått klar beskjed om hva vi vil og ønsker, sier Jan-Erik Aalbu til Nettavisen.

Krever snarlig svar
Det skal foreløpig ikke dreie seg om et konkret kontraksforslag, men mer en skisse. Det VIF vil vite, er om islendingen vil være med på skuta videre, eller ikke.

- Om jeg ikke akkurat forventer svar når overgangsvinduet åpner 1. juli, så må det komme tidlig i juli, understreker klubbens sportslige leder.

Selv tar Arason det hele med ro. Faktisk har han ennå ikke pratet med sin agent og forhørt seg om Oslo-klubbens skisse.

- Det har vært så hektisk med så mange kamper i det siste, så jeg har ikke hatt tid.

- Mange vil fort oppleve det som om du ikke er så interessert i å forlenge oppholdet ditt i VIF?

- Jo da, det kan godt hende, men det har faktisk vært veldig hektisk i det siste. Jeg har valgt å fokusere på kampene våre, understreker mannen med VIFs keeperhansker.

Siste kontrakt på høyt nivå
Samtidig innrømmer han at det er et vanskelig valg han står foran. Kjæresten bor fortsatt i Trondheim, der hun har tre år igjen av sine medisinstudier. Dessuten har han selv rukket å bli 32 år.

- Kontrakten kan fort være den siste jeg undertegner med en toppklubb. Det er vanskelig, sier den gamle RBK-keeperen om situasjonen han er i.

Noen retur til Rosenborg har han imidlertid ingen tro på, til tross for at kjæresten bor der og Trondheims-laget regelmessig kobles til nye sisteskanser.

- Nei, jeg har ikke noen tro på noen retur, og jeg har ikke hørt noe fra Rosenborg. Hvis det blir en ny klubb, blir det nok utenfor Norge, tror Arason.

Der har han også vært tidligere. I 2003/04-sesongen fikk han et halvår i England, da han var andrekeeper i Manchester City.

- Jeg var klar over premissene da jeg kom, og David James hadde nettopp blitt kjøpt inn som en førstekeeper for en solid sum.

- Samtidig fikk jeg med meg to kamper i FA-cupen, siden han var utelukket på grunn av cupspill for en tidligere klubb.

- Jeg fikk med meg to kamper, den legendariske 4-3-seieren over Tottenham i London hvor vi lå under 0-3 og fikk Joey Barton utvist i pausen, men snudde det. Deretter spilte vi mot Manchester United. Det var veldig moro, forteller 32-åringen.

Ikke lagt ut CV-en på kontinentet
Likevel er det ikke om å gjøre å komme tilbake til England.

- Jeg har ingen drømmeliga eller noe spesielt land jeg ønsker meg til. Og det er heller ikke slik at agenten min jobber for å få meg videre til noen klubb på kontinentet. Jeg trives i VIF, og har en god dialog med klubben, understreker Arason.

- VIF har vært og sett nærmere på den tsjekkiske keeperen Matus Kozacik. Stresser det deg?

- Nei. Det er fullt forståelig at de ser seg om etter en annen keeper når min situasjon er uavklart.

- Hvis du tipper, hvor er du om én måned?

- I Vålerenga.

- Og om seks måneder?

- He he. Vanskelig å si. Jeg vet ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag