Gå til sidens hovedinnhold

Arason vurderer å bli i Norge

Etter at avtalen med Sturm Graz ble skrinlagt i romjulen, åpner tidligere Rosenborg-keeper Arni Gautur Arason for å fortsette fotballkarrieren i Norge.

Den østerrikske klubben skaffet seg landslagskeeper Thomas Mandl på halvannet års leieavtale fra Austria Wien. Mandl tapte konkurransen med tidligere Ajax-spiller Joey Didulica om å bli førstevalget mellom stengene i Wien.

Dermed går Rosenborgs Arason inn i det nye året som arbeidsledig. Fjorårets sesong ble ikke slik han hadde håpet på. Han gikk skadet i vinter, og Espen Johnsen tok vare på sjansene han fikk. Det var ingen tvil om hvem som ble førstevalget da den islandske landslagskeeperen også takket nei til Rosenborgs tilbud om forlengelse av kontrakten.

- Jeg vurderer alle henvendelser seriøst. Det er allerede noen interesserte, og forhåpentlig løser dette seg i løpet av de neste ukene, sier Arason til Adresseavisen.

- Hva med Rosenborg?

- I fotball vet man aldri. Jeg vil ikke utelukke noe, men det er vel mest naturlig at jeg prioriterer å finne meg en annen klubb.

Han utelukker ikke at det nå kan være aktuelt å fortsette karrieren i norsk fotball. Spørsmålet er om Rosenborg er villig til å tilby 28-åringen ny kontrakt.

- Foreløpig er dette et ikke-spørsmål for oss, men jeg skal ha en prat med Arni en av de nærmeste dagene. Han er en fin person og en god keeper, men vi må forholde oss til at vi allerede har tre keepere i stallen, sier RBK-trener Ola By Rise.

Arason blir boende i Trondheim en stund til. Torsdag åpnet overgangsmarkedet igjen, men etter en sesong på RBK-benken er pågangen liten fra klubber i Europa.