RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arctic Tour of Norway arrangeres neste sommer

Foto: Gorm Kallestad/Kristoffer Øverli Andersen (Scanpix/www.koafoto.com)
Sist oppdatert:
Det bekrefter Tromsøs ordfører.

Drømmen om det nordnorske etapperittet Arctic Tour of Norway blir virkelighet fra august neste år.

Det skriver tv2.no.

- Etter Tour de France til neste år så er det fem dager i Nord-Norge med de aller beste med. Vi gleder oss veldig til å få det opp til Tromsø, sier Tromsøs ordfører, Jens Johan Hjorth.

Femdagersrittet har fått klarsignal fra UCI, og starter opp 25. juli neste år. Det er ikke kjent hvilken rangering får. Dermed er det usikkert hvor stjernespekket feltet blir og ikke minst hvilke norske sykkelproffer som kommer til start.

Les også: Slik blir det nordnorske sykkeleventyret

Det er et samlet Nord-Norge som står bak. De har også fått med seg Tour de France-arrangøren, ASO, på laget.

Franskmennene er imponerte over hva de har sett i Norge.

- Vi var der en uke etter Tour de France i fjor. Vi var på båt i Lofoten og så det vakre landskapet. Det var et sjokk for meg. Det var utrolig. Nå vet du at vi kan gjøre det. Vi må finansiere hele prosjektet. Det må vi fokusere på nå, sier adm.dir. i ASO, Yann Le Moénner, til tv2.no.

Får kamp av Rogaland-regionen
Rittet blir dermed Norges tredje UCI-ritt på kalenderen. I år ble endagsrittet Rogaland Grand Prix (13.mai) og etapperittet Glava Tour of Norway (16.-20. mai) arrangert. De er begge 1.1/2.1-ritt. De betyr at de kan inviterte flere profflag og andre utenlandske UCI-lag i tillegg til mange av de norske kontinentallagene.

Førstnevnte har riktignok ønsker planer om å utvide til neste år.

- Helgen etter Tour de France neste år kommer mange av de største internasjonale sykkelstjernene for å stille opp på et tredagers løp i Stavangerregionen. Målet er at det skal bli det største sykkelrittet i Norge, sa Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger til NRK tidligere denne uken.

– Vi sikter oss inn på helgen etter Tour de France. Det betyr at vi og legger oss tett opp mot det som heter Danmark Rundt, la Nygård til.

Så får vi bare vente å se hva som blir resultatet når UCI, det internasjonale sykkelforbundet, legger frem deres kalender mot slutten av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere