*Nettavisen* Sport.

Ardennerstjerne het i Nederland

Foto: Peter Dejong (Scanpix/AP)

Enrico Gasparotto er en ettertraktet mann.

28.04.12 11:38

Under generalmanager Giuseppe Martinelli ledelse, har Astana fylt opp stallen med hele seks italienere.

Foran denne sesongen ble sprinterne Jacopo Guarnieri (fra Liqugigas) og Francesco Gavazzi (Lampre) hentet, i tillegg til Simone Ponzi (Liquigas).

Men det er en annen italiener som har stjålet overskriftene så langt i sesongen. Enrico Gasparotti ankom laget fra Lampre for to år siden.

I 2010 ble han nummer tre i Amstel Gold Race og nummer ni i Strade Bianche.

Strålte i Ardennene
I år var han i strålende slag under Ardenner-klassikerne. Gasparotto vant Amstel Gold Race og ble nummer tre i Liège-Bastogne-Liège.

Etter denne sesongen løper avtalen med Astana ut, noe som gjør at 30-åringen sitter med svært gode forhandlingskort på hånden.

Og selvsagt finnes det interesse fra andre lag etter prestasjonene han gjorde i de nederlandske og belgiske bakkeklassikerne.

Avisen De Telegraaf skriver at Vacansoleil ønsker seg rytteren foran neste sesong. Utfordringen blir å lure ham ut av Alexandre Vinokourovs klør.

Det sies at Gasparotto trives godt i Astana-eieren selskap, og at det fort kan bli et spørsmål om å få det beste økonomiske tilbudet på bordet.

Skuffende for Vacansoleil
Vacansoleil har på sin side lagt en dårlig klassikerperiode bak seg. Björn Leukemans har slitt med skader og har kun en 14.-plass fra Flandern rundt å slå i bordet med.

I Ardennene gikk det ikke stort bedre. Johnny Hoogerland ble nummer 22 i Liège, Wout Poels ble nummer 15 i Flèche Wallonne og samme Hoogerland slet seg til 38.-plass oppover Cauberg i Amstel Gold Race.

Astana hadde som nevnt to mann på podiet i Liège. Gasparotto ble nummer tre, mens Maksim Iglinskij vant etter å ha kjørt inn Vincenzo Nibali (Liqguigas) på de siste meterne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.