RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Året da maktbalansen endret seg

Maktbalansen på tennis-sirkuset endret seg i 2003. Belgia dominerer kvinnesiden, mens to unge og hardtslående menn har tatt over på herresiden.

2003 har nærmest vært et schizofrent år rent tennismessig. Det begynte med at Serena Williams og Andre Agassi vant Australian Open, og avsluttet med at Justine Henin-Hardenne og Andy Roddick tok hver sin Grad Slam-tittel.

Plutselig er det de unge belgiske jentene som herjer på kvinnesiden, mens unggutta har tatt over for de eldre aktørene blant herrene.

Nedturer
For Williams-søstrene har 2003 vært et merkelig år. Det som begynte så bra, med Serenas seier i Australia, er senere blitt etterfulgt av uflaks, bråk og tragedier. Seieren i Australia betydde at Serena, som femte kvinne gjennom tennishistorien, vant fire Grand Slam-titler på rad.

Men så var det brått slutt på idyllen også, selv om hun vant Wimbledon i sommer. Under French Open ble hun buet og pepet på under hele semifinalen mot Justine Henin-Hardenne, og på pressekonferansen etter tapet, var hun oppløst i tårer.

Tragedie
Senere ble hun skadet, og det tok ikke lang tid før hun ble detronisert på rakinglisten.

Den største tragedien for Williams-søstrene skjedde likevel utenfor tennisbanen. I september ble søsteren Yetunde skutt og drept i Los Angeles.

Justine Henin-Hardenne og Kim Clijsters grep sjansen da søstrene Williams ble satt på sidelinjen med skader. Henin-Hardenne vant to av fire Grand Slams, og den belgiske duoen er per i dag ranket som nummer en og to.

Fantastisk år
For Andy Roddick har 2003 vært et fantastisk år. Han er nummer en i verden, etter at han blant annet vant US Open i september. Mange ser på Roddick som den naturlige arvtakeren til Pete Sampras.

Sampras kunngjorde tidligere i år at han gir seg etter å ha vunnet hele 14 Grand Slam-titler. Tidligere Grand Slam-vinnere som Richard Krajicek, Michael Chang og Pat Rafter bestemte seg også for å legge bort tennisracketen, mens Martina Hingis gjorde det på kvinnesiden.

Sveitsisk utfordrer
En av spillerne som beviste at han kan leve med Roddicks kraft og styrke, er Roger Federer. Han vant Wimbledon på en overbevisende måte, i tillegg til at han ikke hadde noen problemer med å feie Agassi av banen i finalen av Masters Cup.

Mens det tidligere har vært oppgjør som Agassi-Sampras som har tatt pusten fra publikum, vil det neste år bli stilt enorme forventninger til Roddick-Federer-bataljene.

Det vil overraske mange hvis ikke en av dem er nummer en også ved neste jul.

Nedtur for Lleyton
For Lleyton Hewitt var 2003 en gedigen nedtur. Han begynte året som nummer en, men avsluttet på 17. plass. Tidlig havnet han i tottene på ATP, og i Wimbledon ble han slått ut allerede i første runde av fyrtårnet Ivo Karlovic fra Kroatia.

Gledelig på tennis-sirkuset er det at Martina Navratilova fortsatt holder koken. Guy Forget har kalt henne tennisen Mick Jagger, ikke på grunn av munn-størrelsen, men snarere på grunn av hennes ufattelig gode form og kondisjon.

Hun håper å kunne delta i Aten-OL til sommeren.

Vi ser uansett fram mot et nytt hardtslående tennis-år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere