RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oliver Zaugg og Johan Van Summeren
Oliver Zaugg og Johan Van Summeren Foto: Tim De Waele (fotomontasje) (Sirotti og ©TDWSport.com)

Året favorittene feilet

Sist oppdatert:
Dette var sesongen hvor outsiderne grep sjansene som bød seg. Bli med på et tilbakeblikk.

Alberto Contador, Fabian Cancellara, Thor Hushovd, Filippo Pozzato, Tom Boonen, Vicenzo Nibali og Andy Schleck. Hvor ble det av dere?

Ok, rett skal være rett. Ingen av de ovenfor nevnte kan beskyldes for å ha hatt en katastrofal sesong (kanskje med unntak av Pozzato og Boonen). Allikevel har de mislyktes når det gjaldt som mest.

Fabian Cancellara var storfavoritt til brosteinsrittene under vårklassikerne. Etter maktdemonstrasjonen han viste frem under både Flandern rundt og Paris-Roubaix i fjor, var det svært få som kunne se for seg at noen kunne slå den temposterke sveitseren ned fra tronen.

4 av 5 monumenter med overraskelsesvinnere
De som på forhånd var spådd å ta kunne gi Leopard-Trek-rytteren kamp, Thor Hushovd, Tom Boonen og Filippo Pozzato, lyktes heller ikke. Istedenfor sto Nick Nuyens (Flandern rundt) og Johan Van Summeren (Paris-Roubaix) for et par overraskelsesseiere av de sjeldne.

Les også:Sjokkvinneren fridde etter målgang

Det etter at outsider Matthew Goss hadde lurt Gilbert, Hushovd, Haussler, Cavendish, Greipel og alle de andre favorittene under Milano-Sanremo.

Les også:Cavs kompis lurte alle i Sanremo

Vi måtte bevege oss helt til slutten av april og Ardenner-klassikerne før normaliteten ble gjenopprettet i sykkelfeltet. Philippe Gilbert var favoritt i samtlige av de tre klassikerne, og sveipet like godt med seg hele trippelen.

Alberto Contador fortsatte å sørge for at odds-favorittene gikk til topps da han lekte seg med konkurrentene under Giro d'Italia.

Men da vi kom til juli og Tour de France var det på ny duket for en liten overraskelse. For selv om Cadel Evans hadde bevist at han var kapabel til å kjempe i toppen av resultatlisten i en Grand Tour, var det duellen mellom Contador og Andy Schleck alle snakket om på forhånd.

Les også:- Cadel syklet sin livs tempoetappe

Som om Evans’ seier ikke var overraskende nok, så tapte også Cavendish et par spurter. Tony Martin hadde også overtatt tempotronen. Verden sto knapt nok til påske.

Zaugg, hvem er det?
Edvald Boasson Hagen var mannen som nok en gang dreide verden tilbake i sitt normale spor, da han som vanlig plukket seirer på løpende bånd etter touren. Philippe Gilbert vant det Edvald ikke hadde tid til å plukke med seg.

Spania rundt produserte nok en uforutsett resultatliste, med Juan Jose Cobo og Chris Froome på toppen. Hvem så det komme?

Under VM tok Mark Cavendish en lite overraskende VM-tittel. At Tony Martin skulle ta tempogullet var heller ikke så veldig overraskende basert på årets resultater, men samtidig var det utvilsomt noe helt annet enn «same procedure as every year».

For å toppe det hele, en slags prikken over i-en, ble det outsider-seier i Paris-Tours gjennom Greg Van Avermaet, og sjokkseier i Lombardiet rundt. Oliver Zauggs suksess er det ingen som har skrytt på seg å ha forutsett.

Les også:Van Avermaet vant Paris-Tours

Så hvem er egentlig årets vinnere? Det må vel være oss TV-seere, som har opplevd spennende ritt med uventede utfall. Ja, og så bookmakerne da. De har helt sikkert hatt et meget profitabelt sykkelår!

Hva synes du om sykkelsesongen 2011?Hva er årets største sjokkseier? Si din mening i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere