RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets femte Aalesund-seier

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Begge lags trenere var fornøyde etter at Aalesund vant 1-0 over Lyn.

LA MANGA/OSLO (Nettavisen): Seieren var Aalesunds fjerde på seks treningskamper denne vinteren. Bare russiske Rubin Kazan har slått Søren Åkebys mannskap.

Mandag ble Johan Arneng matchvinner da de oransjekledte vant 1-0 over Lyn.

Seier ikke viktigst
- Det er alltid godt å seire. Både for spillerne og for hele klubben. Men det viktigste for oss i dag var å se om presset og organiseringen vår satt, sier AaFK-trener Søren Åkeby til Nettavisen.

Han mener den dårlige matchbanen på La Manga må ta noe av skylden for at oppgjøret ble preget av svært mange langpasninger.

- I førsteomgang låste vi Lyn høyt oppe i banen, mens vi slapp opp litt i andre. Underlaget gjør nok sitt til å stresse opp spillerne, slik at de ikke får tid til å spille gode nok pasninger.

Trenerkollega Henning Berg i Lyn valgte å la spillere som Espen Hoff, Tomasz Sokolowski, Odion Ighalo, Eddie Gustafsson, Christian Brink og Paul Obiefule få hvile etter oppgjøret mot Brøndby på søndag.

- Dette var en god kamp for hele troppen. Og den viser at vi har bra kamp om plassene på laget vårt frem mot seriestart. Skal det være en reell kamp om plassene, må de øvrige få lov til å prøve seg i kamp, sier Henning Berg til Nettavisen.

Markkryper avgjorde
Johan Arneng avgjorde oppgjøret med en markkryper til høyre for Lyn-keeper Kjell Petter Opheim. Men svenske Åkeby har også sett Arneng betydelig bedre før.

- Han er en stabil spiller. Normalt er han bedre med ballen i beina, men jeg tror igjen underlaget har en del å si.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere