RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets flopp i Giro d'Italia

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg er nødt til å akseptere mitt nivå, sier Carlos Sastre.

Han har vunnet to giroetapper tidligere og Tour de France sammenlagt. De siste årene har Carlos Sastre vært en skygge av seg selv.

36-åringen var halvhjertet deltaker i bruddet under torsdagens etappe, men Geox-TMC-rytteren var hektet av for lengst da Eros Capecchi spurtet hjem etappeseieren.

I sammendraget ligger han helt nede på en 28.-plass. 42 minutter og 6 sekunder bak Alberto Contador.

- Vanskelig å puste
Og det etter at han faktisk knep 1 minutt og 24 sekunder på landsmannen under den 18. etappen.

Les også: Kristoff slapp med skrekken

Årsaken til akterutseilingen er en lungeinfeksjon han har slitt med siden Katalonia rundt. Møtet med det som er den hardeste giroløypa på mange år, har vært brutalt for den vanligvis så muntre rytteren.

- Det er svært vanskelig å puste. I en løypetrasé som denne, får man heller ingenting gratis, forteller Sastre til La Derniere Heure.

I fjellkjeden Dolomittene havnet den tidligere Tour de France-vinneren i grupettoen. Likevel føler han seg ikke ydmyket i det italienske rittet.

- Jeg har ingen kontroll over slike hendelser, og jeg vet at jeg gjorde alt jeg kunne for å komme hit i form. Jeg er nødt til å akseptere nivået jeg ligger på i dag. Jeg forsøker å gjøre mitt ytterste for laget, og gir alt jeg har av krefter i kroppen, forteller han.

Nyttig for Mensjov
Geox-laget kjører for Denis Mensjov i sammendraget. Russeren har klart seg greit, og ligger foreløpig på 8.-plass i sammendraget (9.38 bak Contador).

Han kunne likevel ha trengt støtten og rutinen til Sastre for å klatre ytterligere oppover resultatlisten.

Det spanske laget er allerede i en vanskelig posisjon, ettersom de ikke ble tildelt status i World Touren denne sesongen. Tour de France-arrangøren har allerede utelatt Sastre og Mensjov fra Tour de France – derfor var ønsket stort om å prestere godt i det italienske etapperittet.

Sastre gir uansett ikke opp og er fast bestemt på å fortsette hele veien inn til Milano, søndag.

- Jeg tror jeg fremdeles kan være nyttig for Mensjov. Jeg klarer sannsynligvis ikke å følge ham i fjellet, men jeg har mye erfaring og forsøker å komme meg gode råd, sier Sastre.

Selv håper han laget blir invitert til årets Vuelta a España og at han skal kunne slå tilbake foran hjemmepublikummet.

- Vi får svaret i løpet av de neste ukene. Jeg har et stort håp. Vi kommer til å starte med den sterke kjernen i laget som også utgjør giromannskapet vårt, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere