*Nettavisen* Sport.

Årets første mester

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Dette er et av mine stolteste øyeblikk i karrieren, sier vinneren av det australske mesterskapet.

08.01.12 12:34

De fleste nasjonale mesterskapene går i juni. Et av unntakene er det australske, som blir kjørt i januar.

Det nye australske storlaget GreenEDGE var selvfølgelig lystne på å få kjøre med den australske mestertrøyen dette året, og det var GreenEDGE som styrte mye av løpet.

Etter mange angrep gjennom hele dagen, kom Matthew Lloyd (Lampre), Simon Gerrans (GreenEDGE) og Richie Porte (Sky) seg løs, og ble aldri hentet igjen av et lite hovedfelt.

Lloyd angrep mot slutten, men ble hentet igjen av Gerrans. Ikke overraskende var Simon Gerrans raskest i spurten, og kunne dermed juble for seier i det nasjonale mesterskapet.

Dermed vant den tidligere Sky-rytteren sin første nasjonale tittel. Matt Lloyd tok andreplassen, med Richie Porte på plassen bak.

- Dette er et av mine stolteste øyeblikk i karrieren, sa Gerrans etter løpet ifølge Cyclingnews.

Australieren er en av rytterne som har vunnet etapper i både giroen, touren og veultaen. Dagens seier setter han like høyt som sine største seirer.

- Dette er helt oppi der. Jeg er stolt over å være australsk mester, og jeg kommer til å bære denne trøyen med stolthet for de neste 12 månedene.

Det første rittet Simon Gerrans får vise frem sin nye trøye i, er Tour Down Under. Årets første World Tour-ritt starter 17. januar og strekker seg til 22. januar. På startstreken står blant andre Alejandro Valverde, Andre Greipel og Edvald Boasson Hagen.

Sjekk ut hele resultatlisten her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.