RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Årets idrettsutøver»

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Alexandre Vinokourov ble hyllet i sitt hjemland etter en fantastisk 2010-sesong.

Liège - Bastogne - Liège.

Giro del Trentino.

Etappeseier i Tour de France.

Hvis vi legger til den imponerende innsatsen i Giro d`Italia som resulterte i flere rosa dager og sjetteplass sammenlagt kan vi konkludere med at Alexandre Vinokourov virkelig har lyktes med sitt comeback etter dopingutestengelsen.

Folkehelt
Da de fleste sykkelstjernene kjempet langs landeveien hele sesongene, konkurrerte bare 37-åringen fra Kasakhstan fem måneder. Riktignok i strekk fra mars til juli.

Slike prestasjoner får naturlig nok folket i Kasakhstan til å engasjere seg. Det var egentlig ingen tvil om at Astana-rytterne ville bli kåret til «Årets idrettsutøver».

- Det er med stor stolthet at jeg er blitt kåret til årets idrettsutøver i mitt land. Det beviser at sykling er meget populært i Kasakhstan, og at befolkningen er klar over mine resultater. Det er viktig tittel for meg, og det motiverer meg frem mot sesongstart, sa Vinokourov til nur.kz ifølge feltet.dk.

Det er ventet at 2011 blir Vinokourovs siste år som profesjonell. Angripsvillige Vinokourov vil først og fremst konsentrere seg om Tour de France.

Hva tror du om Vinokourovs sjanser neste sesong? Har du levert laget til Tour down Under? Ta del i diskusjonene og ikke minst vår sykkelkonkurranse her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere