RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Årets julegave til far

Sist oppdatert:
Nå kan mor slappe helt av. Årets julegave til far er på markedet. Arve Fuglum (bildet) har nemlig samlet 70 års høydepunkter fra Radiosporten, både som bok og på CD.

Jo da, det finnes selvsagt der: Bjørge Lilleliens klassiske referat fra Norge – England på Ullevaal i 1981, der han avsluttet med sin klare melding til Margaret Thatcher: ”Your boys took a hell of a beating!”

Torsdag ble boka lansert med brask og bram. Radiosportens Arve Fuglum har lett seg igjennom arkivene fra 1933 og fram til i dag – og har ført boka ”Magiske øyeblikk” i pennen.

To punkter
Det er nok av høydepunkter som det er verdt og både lese og høre på. Selv trekker forfatteren fram to punkter.

- Å plukke ut det aller største, er en nesten umulig oppgave. Men det jeg tror har hatt størst betydning for folk, er nok hopprennet i Holmenkollen i 1952.

- Det rennet var så mye. Det var OL, det var bare sju år etter at krigen sluttet. Omtrent som om det hadde vært et nytt OL i Bosnia nå. Det var en enorm folkemasse. I tillegg gikk det veldig bra sportslig, sier Fuglum til TV 2 Nettavisen.

Slaget i Baunathal
Selv er han langt fra så gammel at han husker den tiden. 39-åringen har sin favoritt fra Vest-Tyskland-Norge i OL-kvalifisering i Baunathal i 1979.

- Vi som vokste opp med fotball på 70-tallet, var ikke bortskjemt. Landslaget vant faktisk ikke en kamp mellom 1969 og 1974. Og da vi slo Vest-Tyskland i 1979, var det første gangen vi kvalifiserte oss til noe, og det var stort for meg den gangen.

Best på radio
- Vi brydde oss ikke noe om at det var tyskernes OL-lag. Vi slo Vest-Tyskland og kvalifiserte oss til OL, sier Fuglum til TV 2 Nettavisen.

Han stikker fram haka og framholder at sport gjør seg best på radio.

- En god radioreporter kan skape bilder for lytteren som ingen andre kan det. Bjørge Lillelien sa det sånn en gang: "Selv om det er en kjedelig kamp, skal ikke vi skape et kjedelig radioprogram".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere