RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets kvinnelige utøver: En hest!

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Det er dårlig stilt med kvinneidrett i slangelandet.

Mye tyder på at det var lite å glede seg over når det gjelder kvinneidrett i Australia i 2012.

Nå har nemlig avisen Sydney Daily Telegraph kåret galopphesten Black Caviar til årets kvinnelige idrettsutøver, melder Ekstrabladet.

Og som avisen skriver:

Trolig føler Sally Pearson (olympisk gull på 100-meter hekk) eller sykkelrytter Anne Meares (OL-gull i banesprint) seg forbigått når det gjelder heder og ære.

Ikke uventet har kåringen skapt krasse reaksjoner. Tom Harley, som er fotballkommentator på Channel Seven, kaller kåringen for «støtende overfor alle Australias inspirerende sportskvinner».

Sydney Daily Telegraph forsvarer derimot kåringen, naturlig nok.

- Caviaer er en kvinne, og en ny Phar Lap (legendarisk australsk hest). Hun fikk nasjonen til å stoppe opp i år, sier Phil Rothfield i avisen.

Black Caviar hadde for all del et godt år, med 22 seire på 22 mulige, samt seier i det prestisjefylte Diamond Jubilee Stakes.

Om ikke de hadde Black Caviar på kontorene til Sydney Daily Telegraph, må det være lov å spørre om de ikke serverte Black Russian den dagen kåringen falt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere