Gå til sidens hovedinnhold

Årets lag i Premier League 2020/2021

Nettavisen kårer sesongens lag i Premier League.

Manchester City gikk til topps og sikret sin femte Premier League-tittel og sitt sjuende ligamesterskap totalt. Josep Guardiolas menn var flere hakk foran de nærmeste utfordrerne og vant med solide 12 poeng ned til Manchester United.

Ole Gunnar Solskjærs United endte på en oppløftende andreplass denne sesongen, men Liverpool og Chelsea sikret seg verdifulle topp fire-plasseringer.

Fulham, West Bromwich og Sheffield United endte på de tre nederste plassene denne sesongen og blir dermed å se i The Championship neste sesong.

Tradisjonen tro har Nettavisen plukket ut årets lag basert på de 38 rundene. Dette er de elleve som sportsredaksjonen har stemt inn på vårt lag for 2020/2021.

Keeper: Ederson Moraes (Manchester City)

Brasilianeren har vært en gigant bakerst hos ligamesterne og har holdt nullen i 19 kamper, halvparten av ligakampene. I tillegg til å ose trygghet bakerst, er Ederson en viktig brikke i Citys oppbyggende spill bakfra. Denne sesongen har 27-åringen blant annet bidratt med en assist. Det skjedde i møtet med Tottenham i februar.

Høyreback: Vladimir Coufal (West Ham)

Tsjekkeren Coufal ble hentet til londonklubben før sesongen for den nette sum av rundt 5 millioner pund. Det har vist seg som et røverkjøp og 28-åringen har vært meget stødig i det 32 ligakampene han har fått for et West Ham som han overrasket meget positivt denne sesongen. David Moyes' menn slapp kun inn 47 mål i 2020/21-sesongen og Coufal skal ha sin del av æren for den sterke defensiven.

Midtstopper: Ruben Dias (Manchester City)

Portugiseren har allerede blitt kåret til årets spiller i flere ulike kåringer og mannen som ble hentet fra Benfica før sesongen har fått mye av æren for at City-forsvaret har vært pottetett i de fleste kampene. Endelig fikk Josep Guardiola den sjefen i de bakre rekker som han så lenge har søkt etter og Dias har vært strålende for de lyseblå.

Midtstopper: John Stones (Manchester City)

Med Ruben Dias som makker har også John Stones blomstret opp. 26-åringen har vært litt ut og inn av Citys lag de siste årene, men har nå sementert en plass i midtforsvaret. De lyseblå betalte snaue 50 millioner pund da de hentet Stones fra Everton i 2016 og nå ser det ut til at han er i ferd med å virkelig få ut potensialet sitt.

Venstreback: Luke Shaw (Manchester United)

Mannen som i sin tid ble verdens dyreste tenåring da han ble hentet inn fra Southampton har vært avskrevet av mange, men under Ole Gunnar Solskjærs ledelse har han tatt store steg denne sesongen. Shaw har vært en viktig bidragsyter både offensivt og defensivt for Old Trafford-klubben. I løpet av 2020/21 har Shaw gått fra å være en hakkekylling i United til å bli en av ligaens beste backer.

Midtbane: Bruno Fernandes (Manchester United)

Portugiseren har fortsatt der han slapp etter at han ble hentet til Manchester United vinteren 2020. Med både pondus og vinnervilje har han ført klubben til en oppløftende andreplass i Premier League og bidragene hans har vært mange. Bruno er en flittig målscorer, men også en spiller som kan orkestrere det offensive spillet til Solskjærs menn. 18 scoringer og 12 assists sier det meste om 26-åringens sesong.

Midtbane: Ilkay Gündogan (Manchester City)

Tyskerens City-karriere har vært mye preget av skader, men denne sesongen har det blitt 28 ligakamper på den hardtarbeidene midtbanespilleren. I tillegg til å være en sentral mann både offensivt og defensivt for ligamesterne, har Gündogan også funnet ut hvor målet står. Det ble hele 13 ligascoringer på 30-åringen. Med tanke på at han aldri tidligere har nettet mer enn seks ligamål i løpet av én sesong i seniorkarrieren, er dette svært imponerende tall. Mange av målene har også vært uhyre viktige.

Midtbane: Kevin De Bruyne (Manchester City)

Premier Leagues egen maestro har for vane å komme med i denne type kåringer og 2020/2021-sesongen er intet unntak. Belgieren er instrumentell for måten City ønsker å spille på og han har øyne både i nakken og på sidene, skulle man tro. Han bidrar også med mål, sju av dem totalt denne sesongen. Når det gjelder assists har De Bruyne notert seg for 12 og hans playmakeregenskaper er en viktig årsak til at de lyseblå fra Manchester fikk en ganske grei vei mot nok et ligamesterskap.

Angrep: Mohamed Salah (Liverpool)

I et Liverpool-lag som har vært herjet av skader og som tidvis har skuffet denne sesongen, har egypteren vært et lyspunkt. Salah var med å kjempe om toppscorertittelen helt til siste serierunde og selv når det har sviktet rundt ham, har den 28 år gamle måltyven klart å finne veien til nettmaskene. Salah beskyldes ofte for å være litt for egoistisk når han i full fart jakter sine scoringer, men med 22 fulltreffere er det vanskelig å laste Liverpool-stjernen for dette.

Angrep: Harry Kane (Tottenham)

Engelskmannen leverer nok en strålende sesong i Premier League og er i ferd med å virkelig befeste sin posisjon som sin generasjons store spydspiss i Premier League. Selv om Tottenham skuffet denne sesongen, ble Kane toppscorer i ligaen med 23 mål. 27-åringen har imidlertid utviklet seg til å bli mer enn kun en målscorer og ender også opp som assistkonge med 14 målgivende pasninger. Tidvis har Kane vært et angrep på egenhånd for et Spurs som til slutt ble nummer sju i ligaen.

Angrep: Heung-Min Son (Tottenham)

Sør-koreaneren åpnet sesongen forrykende og trillet inn mål etter mål med sin hurtige og direkte stil. Samarbeidet med kollega Harry Kane var utmerket og de to var bærebjelker i et Tottenham-lag som vaklet. Son endte til slutt på 17 ligascoringer, noe som er det meste han har klart i løpet av seniorkarrieren.