Gå til sidens hovedinnhold

«Årets mål» i Tessems siste

Jo Tessem var til stede på sin siste kamp på St Mary’s for sesongen, men kunne glede seg over både seier og en utrolig scoring av lagkompis Rory Delap.

SOUTHAMPTON – TOTTENHAM 1-0: Jo Tessem ble ikke funnet verdig til mer enn en plass i troppen til oppgjøret mot Tottenham. Nå er den bereiste landslagsspilleren klar for Lyn, noe han gleder seg til.

- Jeg regner med at vi får de siste bitene på plass i løpet av de neste to dagene, og at jeg da blir på en tremåneders låneavtale.

Tilbake til sommeren
Deretter håper 32-åringen å komme tilbake til Southampton for å fullføre det siste året av kontrakten med klubben på den engelske sørkysten.

- Jeg trenger å få spille (Tessem har bare vært innpå i tre seriekamper i år, red. anm.), og å få tatt igjen det tapte. For å bli en god fotballspiller må man også spille fotball, noe det ikke har blitt mye av nå.

Når Tessem (eventuelt) kommer tilbake den 26. juni, regner han så med å kunne være strået hvassere enn sine lagkompiser når sesongoppkjøringen starter. Det kan være greit for å imponere den nyansatte manageren Paul Sturrock:

- En fin, ærlig type. Spillemessig er han ganske lik Strachan, kanskje en anelse mer offensiv, men det er liten tvil om at han er en smule roligere enn skotten humrer Tessem.

Årets mål?
I kampen mot Tottenham var Tessem med i troppen, men ble ikke tatt med blant de 16 som ikledde seg Southampton-drakta. Fra sitt sete på St Marys Stadium kunne han likevel glede seg over tre poeng og et utrolig vakkert Soton-mål.

- Ja, det var helt enormt, sier en tydelig imponert Tessem, og forteller:

- Claus (Lundekvam) skulle til å legge inn, men i stedet ble det en heading inn i feltet, hvor Rory Delap var på et sjeldent besøk. Iren hadde ikke scoret på to år, men med ryggen mot mål tok han en solid salto, og traff klokkerent. En soleklar favoritt til årets mål!

Det var ingen stor kamp de nesten 32.000 tilskuerne i Southampton var vitne til, og man satt hele tiden med følelsen av at de som eventuelt scoret også ville dra seieren i land.

HTML EMBED
Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus